Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Ο ναζισμός συνδέεται με την ομοφυλοφιλίαΝέα δεδομένα έρχονται στο φως μετά την κυκλοφορία του βιβλίου The Pink Swastika: Homosexuality in the Nazi Party» σύμφωνα με το οποίο το χρώμα της σβάστικας ήταν ροζ και… οι σχέσεις του κινήματος τους ναζισμού με την ομοφυλοφιλία άρρηκτες.

Οι συγγραφείς του παραθέτουν, όπως αναφέρουν- αποδείξεις για το ότι πολλά στελέχη του ναζιστικού καθεστώτος ήταν στην πραγματικότητα ομοφυλόφιλοι. 

Το ροζ τρίγωνο -σύμβολο του κινήματος για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων- εμπνέεται από το μήνυμα που φέρει η σβάστικα.

Το βιβλίο παραθέτει περίπου 200 γραπτά ιστορικά ντοκουμέντα που δείχνουν, πάντα σύμφωνα με τους συγγραφείς, ότι ενώ οι Ναζί αποδίδονταν σε απηνείς διώξεις των ομοφυλόφιλων, στην ουσία είχαν στους κόλπους τους πολλούς ανθρώπους με τέτοιο σεξουαλικό προσανατολισμό και μάλιστα ακόμη και στα ανώτατα κλιμάκια της ηγεσίας τους.

Αναφέρεται επίσης εκτενώς σε μια θεμελιώδη μορφή του ναζιστικού κινήματος, τον Ernst Roehm, του οποίου ο Χίτλερ ήταν εν πολλοίς προστατευόμενος αφήνοντας σαφείς αιχμές για τη σχέση των δυο ανδρών.