Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Νέο μακελειό στο Ιράκ

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 100 τραυματίσθηκαν από την έκρηξη δυο βομβών σε πολυσύχναστη αγορά στα περίχωρα της Βαγδάτης, έγινε γνωστό από αστυνομικές και νοσοκομειακές πηγές.

Η επίθεση αυτή είναι ...... η τελευταία μιας σειράς βομβιστικών επιθέσεων αυτόν τον μήνα που είχαν στόχο κυρίως σιίτες μουσουλμάνους προσκυνητές και θρησκευτικούς τόπους και οι οποίες αναζωπύρωσαν τις ανησυχίες για κλιμάκωση της θρησκευτικής βίας.

Η πρώτη βόμβα εξερράγη στην αγορά της Χουσεϊνίγια, μιας κυρίως σιιτικής περιοχής στα περίχωρα της Βαγδάτης, σε ώρα αιχμής.

Η δεύτερη βόμβα εξερράγη λίγα λεπτά αργότερα, στην ίδια περιοχή, τη στιγμή που στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί και πολίτες για να βοηθήσουν τους τραυματίες.

Σύμφωνα εξάλλου με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν από πυρά ενόπλων που χρησιμοποίησαν όπλα με σιγαστήρα, σε σημείο ελέγχου στη συνοικία Μπαγιάα της νότιας Βαγδάτης.