Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

ΑΠΕ: η Κίνα ηγέτιδα στις «καθαρές» τεχνολογίες – «Έκρηξη» στα φωτοβολταϊκά

Η Κίνα αναδεικνύεται σε παγκόσμια πρωταθλήτρια στην καθαρή ενέργεια τόσο σε όρους ανάπτυξης...(πρώτη στον κόσμο) όσο και σε όρους μεγέθους κλάδου επί συνόλου της οικονομίας (δεύτερη πίσω από τη Δανία).

Σύμφωνα με την έκθεση “Clean Economy: Living Planet” του WWF Ολλανδίας, τα φωτοβολταϊκά...... είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη πηγή καθαρής ενέργειας στον αναδυόμενο ασιατικό γίγαντα.

Την Κίνα ακολουθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γερμανία.

Το WWF συνέλεξε στοιχεία του κλάδου των ΑΠΕ και εξήγαγε συμπεράσματα συγκρίνοντας τις πωλήσεις εγχώριων προϊόντων καθαρής τεχνολογίας, όπως ηλιακά πάνελ και ανεμογεννήτριες.

Κίνα, Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρωπαϊκή Ένωση κατέγραψαν συνδυαστικά πωλήσεις 150 δισ. Ευρώ το 2011 ή 75% της συνολικής αγοράς.

Η Κίνα σημείωσε πωλήσεις εξοπλισμού ΑΠΕ της τάξης των 57 δισ. Ευρώ το 2011 καταγράφοντας αύξηση 400% σε σύγκριση με το 2008.

Το ήμισυ των πωλήσεων σε “καθαρές” τεχνολογίες αφορά σε φωτοβολταϊκά και αιολικά, με την αιολική ενέργεια να παραμένει η κυρίαρχη ΑΠΕ με 26% της αγοράς έναντι 25% των φωτοβολταϊκών που καταγράφουν ραγδαία ανάπτυξη.

Η βιομάζα κατέχει μερίδιο αγοράς 20%.

Οι πωλήσεις φωτοβολταϊκών το 2010 τετραπλασιάστηκαν σε σύγκριση με το 2008 στα 45 δισ. Ευρώ. Το 2011 καταγράφηκε επιβράδυνση εξαιτίας της υπερπροσφοράς και της κάθετης πτώσης στις τιμές του εξοπλισμού.