Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Τρία πλοία στέλνει η Ρωσία στη ΣυρίαΤο Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι ο ρωσικός στρατός ετοιμάζεται να αποστείλει τρία πολεμικά πλοία του στη Συρία, αλλά επεσήμανε πως η δεδηλωμένη πρόθεση της Μόσχας είναι να αποστείλει εφόδια και προσωπικό στις ναυτικές εγκαταστάσεις της στον λιμένα Ταρτούς στη Μεσόγειο.

«Δεν έχουμε ενδείξεις πως ...... αυτά τα τρία πλοία και το υλικό αποστέλλονται στη Συρία για κάποιον άλλο λόγο πλην αυτού που έχει ανακοινώσει ο ρωσικός στρατός», τόνισε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου πλοίαρχος Τζον Κέρμπι.

«Ρώσοι πολίτες έχουν δεχθεί απειλές στη Συρία και η εκπεφρασμένη πρόθεσή τους είναι πως αυτή η αποστολή αφορά λόγους προστασίας των δυνάμεών τους», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Κέρμπι τόνισε πως η ναυτική αποστολή αυτή είναι ξεχωριστή από το φορτηγό πλοίο που σταμάτησαν οι βρετανικές αρχές στα ανοικτά της χώρας και φέρεται να μετέφερε οπλισμό προς τη Συρία. Το πλοίο κατά τα φαινόμενα ανέκρουσε πρύμνας για τη Ρωσία.

Σήμερα το ρωσικό πρακτορείο Ιντερφάξ μετέδωσε πως η Μόσχα ετοιμάζεται να αποστείλει δυνάμεις της στη Συρία προκειμένου να προστατεύσει το προσωπικό της και να απομακρύνει εξοπλισμό από τις ναυτικές εγκαταστάσεις της. Το Ιντερφάξ κάνει λόγο για δύο μεγάλα αποβατικά πλοία.