Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Αγόρασε εξωτικό νησί μαζί με τους κατοίκους!

Άλλοι αδυνατούν να αποκτήσουν ακόμα και τα ελάχιστα για την επιβίωσή τους και άλλοι αγοράζουν ολόκληρα νησιά μαζί με τους κατοίκους τους!

Μια τέτοια περίπτωση είναι αυτή του Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρείας λογισμικού Oracle, Λάρι Έλισον, ο οποίος αγόρασε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Χαβάης το ...... 98% του νησιού Λανάι, μαζί με τους 3.200 κατοίκους του...

Το υπόλοιπο 2% του εξωτικού νησιού ανήκει στον στον δισεκατομμυριούχο Ντέιβιντ Μέρντοκ, διευθυντή της εταιρίας Castle and Cooke Inc.

"Εδώ και καιρό ο κύριος Έλισον επιδεικνύει ενδιαφέρον για το Λανάι. Το πάθος του για τη φύση και πιο ειδικά τη θάλασσα είναι γνωστό αφού έλαβε μέρος και στο κύπελλο Αμερικής για ιστιοφόρα" δήλωσε ο κυβερνήτης της αμερικανικής πολιτείας, Νιλ Αμπερκρομπι, καλωσορίζοντας στη Χαβάη το νέο ιδιοκτήτη.

Ο Έλισον είναι ο έκτος πλουσιότερος άνθρωπος στο κόσμο, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, με προσωπική περιουσία σχεδόν 27 δισ. ευρώ...

Η τιμή πώλησης του, μεγέθους 141 τ.χλμ., νησιού, δεν έγινε γνωστή, ωστόσο σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η τιμή εκκίνησης ήταν μεταξύ 500 και 600 εκατομμυρίων δολαρίων (400-480 εκατ. ευρώ).

Ο Μέρντοκ, από την πλευρά του, δήλωσε ότι θα κρατήσει το σπίτι του στο Λανάι, καθώς και το δικαίωμα να χτίσει ένα αιολικό πάρκο, στα πλαίσια του οποίου θα τοποθετηθούν ανεμόμυλοι σε 20 τετραγωνικά χιλιόμετρα του νησιού ώστε να προσφέρει ηλεκτρική ενέργεια στο Οάχου, μέσω ενός υποθαλάσσιου καλωδίου.