Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Στην Εθνική οι λογαριασμοί της Αχαϊκής Συνεταιριστικής ΤράπεζαςΤο «πράσινο φως» έδωσε σήμερα η Επιτροπή Ανταγωνισμού για τη μεταφορά των τραπεζικών λογαριασμών της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας (που έχει τεθεί σε εκκαθάριση με απόφαση της Τράπεζας Ελλάδος), στην Εθνική.

Η απόφαση της Επιτροπής ενέκρινε, ειδικότερα, «την απόκτηση ...... από την ανώνυμη τραπεζική εταιρία Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος όλων των συμβατικών σχέσεων από τραπεζικούς λογαριασμούς που καταρτίστηκαν μεταξύ του πιστωτικού συνεταιρισμού Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα Συν.Π.Ε. (μέχρι τη θέση του σε ειδική εκκαθάριση) και τρίτων, καθώς και των απαιτήσεων τρίτων κατά της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας Συν.Π.Ε. που απορρέουν από συμβάσεις προθεσμιακών καταθέσεων».

Η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού είχε ήδη, λόγω του κατεπείγοντος, επιτρέψει, με απόφασή της τον περασμένο Μάρτιο, την κατά παρέκκλιση πραγματοποίηση της ως άνω συγκέντρωσης πριν από την έκδοση εγκριτικής απόφασης για λόγους που σχετίζονται με την προστασία της χρηματοοικονομικής σταθερότητας, την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των καταθετών στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, καθώς και το γεγονός ότι κρίση συγκέντρωση δεν δημιουργούσε απειλή για τον ανταγωνισμό.

Με άλλη απόφασή της η Επιτροπή ενέκρινε τη συγχώνευση Έγκριση της γνωστοποιηθείσας συγκέντρωσης των γερμανικών κτηνοτροφικών συνεταιρισμών Nordmilch eG, Humana eG και Bad Bibra eG, στον κλάδο παραγωγής και εμπορίας νωπού γάλακτος και άλλων γαλακτοκομικών προϊόντων δεδομένου ότι η συγκεκριμένη συγκέντρωση δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στην ελληνική αγορά.