Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Απαγόρευση κυκλοφορίας στα δάση τις επικίνδυνες ώρες και ημέρες για πυρκαγιές



Παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριου Οικονόμου και υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Θεόδωρου Μπούφη, πραγματοποιήθηκε στο...... υπουργείο Προστασίας του Πολίτη η σύγκλιση του Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΚΣΟΠΠ) με θέμα «συντονισμός της διοίκησης σε εθνικό επίπεδο για την πρόληψη και την ετοιμότητα των φορέων στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου 2012». Κατά τη σημερινή συνεδρίαση υπογραμμίστηκε η σημασία της έγκαιρης κινητοποίησης των υπηρεσιών του κράτους αλλά και των πολιτών στη μάχη κατά των δασικών πυρκαγιών. Στη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων και αμοιβαία ενημέρωση σχετικά με το σύνολο των ενεργειών στο πλαίσιο της προληπτικής πυροπροστασίας (δασικός και περιαστικός καθαρισμός, δασικό και αγροτικό οδικό δίκτυο, φύλαξη χώρων, κατάσταση πυροφυλακίων κλπ.).

Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου, δήλωσε ικανοποιημένος για την καλή πρόθεση όλων των φορέων σε αυτή την τόσο δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και τόνισε την ανάγκη της στενότερης συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος. Παρουσιάστηκαν επίσης από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το Πυροσβεστικό Σώμα, τη Γενική Γραμματεία Δασών και τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς, τα βήματα που έχουν γίνει μέχρι στιγμής στον τομέα της πρόληψης των πυρκαγιών και επισημάνθηκε η ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των φορέων. Το Κεντρικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΚΣΟΠΠ) αποφάσισε, μεταξύ άλλων, την εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές σε ημέρες και ώρες που χαρακτηρίζονται «επικίνδυνες».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, οι Γενικοί Γραμματείς Εσωτερικών Αθανάσιος Ξηρός, Δημοσίων Έργων Ιωάννης Οικονομίδης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Αριστείδης Μπουρδάρας, Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο Ειδικός Γραμματέας Δασών Γεώργιος Αμοργιανιώτης, ο εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Μπαϊρακτάρης,οι εκπρόσωποι των Γενικών Γραμματέων Οικονομικών Κώστας Σπηλιώπουλος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Νικόλαος Νέρης, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Νικόλαος Παπαγεωργίου, Ενημέρωσης Παναγιώτα Συριοπούλου, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Κωνσταντίνος Σούλης ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Παναγιώτης Μπονάτσος, ο Α’ Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και των άλλων συμμετεχόντων φορέων.