Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Σον Κόνερι: Ο πράκτορας 007 τέθηκε στην υπηρεσία της σκωτσέζικης ανεξαρτησίας

Ο Σκωτσέζος πρωθυπουργός Alex Salmond ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή την εκστρατεία υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία. 

Αν και η ημερομηνία του δημοψηφίσματος δεν έχει ακόμη καθοριστεί, προβλέπεται να γίνει ...... το φθινόπωρο του 2014. Η παράταξη υπέρ της ανεξαρτησίας έλαβε την υποστήριξη του ηθοποιού Σον Κόνερι.

«Θέλω την Σκωτία να είναι ανεξάρτητη, όχι διότι πιστεύω ότι ήμαστε καλύτεροι από τις άλλες χώρες, αλλά επειδή ξέρω ότι είμαστε το ίδιο καλοί όσο οι άλλες χώρες», δήλωσε ο ηγέτης του Σκωτικού Εθνικού Κόμματος (SNP) κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης για την έναρξη της εκστρατείας υπέρ του «ναι», η οποία πραγματοποιήθηκε στις 25 Μαΐου σε ένα θέατρο στο Εδιμβούργο. Σύμφωνα με τον ίδιον, «οι άνθρωποι που ζουν στη Σκωτία είναι σε καλύτερη θέση να πάρουν αποφάσεις για τη Σκωτία».

Ενώ, σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις, μόνο το ένα τρίτο των 5,3 εκατομμυρίων Σκωτσέζων σκέφτονται να βγει η χώρα τους από το Ηνωμένο Βασίλειο, αυτό το γεγονός δεν απογοητεύει τον Alex Salmond ο οποίος δήλωσε ότι «για να κερδίσουμε και να κερδίσουμε καλά, θα πρέπει να κινητοποιήσουμε όλο τον λαό του Βασιλείου της Σκωτίας».

Σθεναρά αντίθετος σε αυτή την προοπτική, ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον (Συντηρητικός), είχε ταξιδέψει στο Εδιμβούργο, τον Φεβρουάριο, για να επιβεβαιώσει την αποφασιστικότητά του να πολεμήσει κατά της ανεξαρτησίας, ενώ πρότεινε περισσότερες εξουσίες για την Σκωτία, αν κερδίσει το «όχι».

Επί του παρόντος, ενώ το Κοινοβούλιο της Σκωτίας είναι αρμόδιο για την υγεία, την παιδεία, τη δικαιοσύνη και το περιβάλλον, οι βασιλικοί τομείς που είναι η διπλωματία και η άμυνα παραμείνουν στην αρμοδιότητα του αρ. 10 της Downing Street.

Στον αγώνα για την ανεξαρτησία, ο Alex Salmond μπορεί να υπολογίζει στην υποστήριξη του Σον Κόνερι (φωτογραφία). Σε ένα μήνυμα που διαβάστηκε κατά τη συγκέντρωση, ο Σκωτσέζος ηθοποιός δήλωσε ότι η έναρξη της εκστρατείας για το «ναι» ήταν «μια ιστορική ημέρα για τη Σκωτία».

Ο Τζέιμς Μποντ παραιτήθηκε αμετάκλητα από την υπηρεσία της Αυτού Μεγαλειότητος για να υπηρετήσει την Σκωτία.