Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Φρανκφούρτη: Ακόμη και από δέντρα κατέβασαν διαδηλωτές του ΟccupyΑπομακρύνθηκαν οι 300 διαδηλωτές που βρίσκονταν μπροστά από την ΕΚΤ

Τους πάνω από 300 διαδηλωτές του Occupy μπροστά από τα κεντρικά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Φρανκφούρτη απομάκρυνε η ...... γερμανική αστυνομία την Τετάρτη -με την επιχείρηση να λήγει αίσια και αναίμακτα όταν οι ένστολοι κατάφεραν να κατεβάσουν τους δύο τελευταίους… από τα δέντρα.Οι διαδηλωτές-κατασκηνωτές βρίσκονταν στην πλατεία επί επτά μήνες. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης απομάκρυνσης, οι διαδηλωτές περιορίστηκαν σε «παθητική αντίσταση» -σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις με αξιοσημείωτη ικανότητα: έχοντας δεθεί σε αλυσίδα, ο πρώτος «κρίκος» της οποίας είχε πιαστεί σε σταθερό σημείο, χρειάστηκαν αρκετοί αστυνομικοί για να απομακρύνουν έναν-έναν τους διαδηλωτές που είχαν απλά σταυρωμένα τα χέρια.

Το Occupy διοργανώνει στη γερμανική μεγαλούπολη μεγάλη διαδήλωση το Σάββατο -η οποία πήρε το πράσινο φως από τις τοπικές αρχές- και η προσέλευση αναμένεται να φτάσει τις χιλιάδες.

Στη Φρανκφούρτη χτυπά η «καρδιά» του γερμανικού τραπεζικού τομέα -εκεί, αντί του Βερολίνου (ή, παλιότερα, της Βόννης) έχουν την έδρα τους οι κορυφαίες τράπεζες, το χρηματιστήριο και, συμβολικά, η Γερμανική και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.