Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Εκθέτει την Προεδρία της Δημοκρατίας η Μέρκελ

Απίστευτο! Η Μέρκελ διαψεύδει τα όσα κατέγραψε στο Δελτίο Τύπου της η Προεδρία της Δημοκρατίας ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος ζήτησε με τηλεφωνική της παρέμβαση ...... την διεξαγωγή Δημοψηφίσματος στη χώρα μας με το δίλημμα αν θέλουμε να μείνουμε στο ευρώ η όχι.

Οι αντιδράσεις των κομμάτων έντονες χαρακτηρίζοντας την παρέμβαση της Μέρκελ προκλητική, ενώ έθεσαν και θέματα Συνταγματικότητας για την διενέργεια του Δημοψηφίσματος.

Ωστόσο, εξακολουθεί το θέμα να προκαλεί έντονο προβληματισμό τόσο για την στάση της ιδίας, όσο και της Προεδρίας της Δημοκρατίας, η οποία για άλλη μια φορά εκτίθεται.
Τα ερωτήματα μάλιστα που προκαλούνται και από τον πολιτικό κόσμο για την στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας απέναντι στο συγκεκριμένο αίτημα της κ. Μέρκελ είναι πολλά και από πολλές κατευθύνσεις.

Το Βερολίνο έσπευσε να αντιδράσει φέρνοντας σε ακόμη πιο δύσκολη θέση τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας καθώς διαψεύδει την ανακοίνωσή του, η οποία μέσω του κ. Πικραμμένου έγινε γνωστή σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

Φοβήθηκε τις αντιδράσεις η Μέρκελ και το πήρε πίσω; Σαφώς όχι. Δεν δείχνει η συγκεκριμένη πολιτικός να … σκιάζεται εύκολα.
Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η κίνηση της Μέρκελ, σε περίπτωση που έγινε η όποια νύξη για Δημοψήφισμα ήταν μια θέση και μια κίνηση πολιτική κι όχι διαδικαστική. Γι’ αυτό άλλωστε και απευθύνθηκε στον κ. Παπούλια.

Ακόμη πάντως και αν τίθεται θέμα παρεξήγησης ο κ. Παπούλιας οφείλει να δώσει εξηγήσεις για τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο – και όχι μόνο – καιρό στην Προεδρία της Δημοκρατίας.