Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Άρωμα ελληνικής κουζίνας στη ΜαλαισίαΤο μεράκι και η αγάπη για την πατρίδα, που τρέφουν οι ολιγάριθμοι Έλληνες που ζουν και εργάζονται στην Μαλαισία, οδήγησε στην επιτυχία της διοργάνωσης του πρώτου δεκαημέρου ελληνικής κουζίνας.

Από τις 10 έως τις 20 Μαΐου, ...... σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας Κουάλα Λουμπούρ, οι παραδοσιακές συνταγές «ξετρελαίνουν» και κερδίζουν, κάθε βράδυ, όλους τους επισκέπτες, που επιθυμούν να γευτούν κάτι διαφορετικό.

«Η διοργάνωση του Greek Food Festival ήρθε σαν πρόταση από ένα μεγάλο ξενοδοχείο της Κουάλα Λουμπούρ, στην οποία και ανταποκριθήκαμε με μεγάλη προθυμία», επισημαίνει στο ΑΜΠΕ, από τη Μαλαισία, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας, Μιλτιάδης Ντενεδιώτης.

«Κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να προβάλλουμε την Ελλάδα, εδώ στη Μαλαισία. Για τη συγκεκριμένη διοργάνωση, προθυμοποιηθήκαμε για την προμήθεια ελληνικών κρασιών και για την εγκατάσταση μεγάλης βιντεοθόνης, στην οποία προβάλλονται όμορφες εικόνες από τα νησιά μας και όλη την Ελλάδα» σημείωσε.

Στη Μαλαισία η ελληνική κουζίνα δεν είναι και πολύ δημοφιλής, όπως λέει ο κ. Ντενεδιώτης, καθώς στη χώρα δεν υπάρχουν ελληνικά εστιατόρια. Οι ελληνικές γεύσεις, όμως, είναι οικίες κατά κάποιο τρόπο, στους ντόπιους, οι οποίοι, όπως και οι ξένοι, ενθουσιάζονται από τα ελληνικά εδέσματα και τα πεντανόστιμα γλυκά που παρασκευάζουν ο ελληνοαυστραλός σεφ, Γιώργος Διακομιχάλης και η μητέρα του, Πόπη, οι οποίοι κατάγονται από την Κάλυμνο.

Στις 18 Μαΐου η Ελληνική Κοινότητα Μαλαισίας θα λάβει μέρος στη μεγάλη διοργάνωση Tastes of Europe Fest 2012, όπου κάθε ευρωπαϊκή χώρα θα έχει το δικό της περίπτερο, με το ελληνικό να είναι και το μεγαλύτερο. Εκεί θα γίνει μία ημερίδα για το ούζο ενώ θα παρουσιαστούν δείγματα της παραδοσιακής ποιότητας ελληνικών προϊόντων. Το φεστιβάλ αναμένεται να επισκεφθούν περίπου 1500 άτομα, μεταξύ αυτών επαγγελματίες, διανομείς προϊόντων, εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης κ.ά.

Στην Κουάλα Λουμπούρ ζουν περίπου 60 Έλληνες, οι οποίοι εργάζονται σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, ενώ κάποιοι εξασκούν ελεύθερα επαγγέλματα.