Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Ο Γερμανικός τύπος σχολιάζει το νέο πρόγραμμα σιτισμού των μαθητών

Τα ξένα και κυρίως τα γερμανικά μέσα, δεν άφησαν ασχολίαστο το νέο πρόγραμμα σιτισμού των μαθητών που ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Παιδείας. «Τα Μέσα έκαναν λόγο για λιποθυμίες μαθητών μέσα στην τάξη από ασιτία και η κυβέρνηση το χαρακτήριζε «λαϊκιστική προπαγάνδα».  
 
Τώρα το Υπουργείο Παιδείας διανέμει δωρεάν...... κουπόνια τροφίμων σε άπορες. οικογένειες», αναφέρει δημοσίευμα του Spiegel. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έκανε στη Βουλή η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η διάθεση μικρο-γευμάτων σε 18 σχολεία εννέα περιοχών του Λεκανοπεδίου, που βρίσκονται σε
υποβαθμισμένες περιοχές με κοινωνικά προβλήματα (Ταύρο, Εξάρχεια, Μενίδι, Δραπετσώνα, Κερατσίνι, Πλατεία Βάθης, Μοσχάτο, Νίκαια, Ασπρόπυργο Αυλώνα).


Τα τρόφιμα θα προσφέρονται δωρεάν με κουπόνια σε όλους τους μαθητές των σχολείων, θα «εξαργυρώνονται» στα κυλικεία και θα περιλαμβάνουν υγιεινές τροφές, όπως γάλα, μπισκότα με δημητριακά, φρούτα, σάντουιτς κ.λπ.