Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Επτά με δέκα μήνες θα διαρκέσει η ανέλκυση του Costa Concordia


Γύρω στους επτά με δέκα μήνες θα χρειαστούν για να ανελκυστεί το κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia που ναυάγησε κοντά στο νησάκι Τζίλιο, από τη στιγμή που θα ανατεθεί το έργο αυτό σε κάποια εταιρεία, όπως δήλωσε την Κυριακή ο επικεφαλής της ιταλικής Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας Φράνκο Γκαμπριέλι, που έχει αναλάβει τη διαχείριση της κατάστασης.

Η Costa Crociere, η ιδιοκτήτρια εταιρεία του πλοίου, ετοιμάζεται να ζητήσει......προσφορές από τις ελάχιστες εταιρείες σε όλο τον κόσμο, οι οποίες είναι σε θέση να αναλάβουν την επιχείρηση αυτή. Οι εταιρείες με τη σειρά τους, εφόσον ενδιαφέρονται, θα απαντήσουν ετοιμάζοντας ένα σχέδιο ανέλκυσης του κρουαζιερόπλοιου.

«Αυτά τα δύο βήματα θα πρέπει να διαρκέσουν περίπου δύο μήνες. Κατόπιν, λαμβάνοντας υπόψη και τους εμπόδια που μπορεί να προκύψουν εξαιτίας των μετεωρολογικών συνθηκών, θα χρειαστούν επτά με δέκα μήνες για την ανέλκυση» δήλωσε ο Γκαμπριέλι.

Το πρωί της Κυριακής οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπόλοιπων αγνοούμενων διακόπηκαν γιατί το κρουαζιερόπλοιο άρχισε να κινείται. Ο Γκαμπριέλι χαρακτήρισε «φυσιολογικό» αυτό το φαινόμενο και είπε ότι οφείλεται «στην άμπωτη ή σε κύματα».

Το Concordia, που κανονικά κινείται κατά δύο με τρία χιλιοστά ανά ώρα, τη νύχτα μετακινήθηκε κατά περίπου 3,5 εκατοστά καθώς στην περιοχή επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι και μεγάλα κύματα.

Ο Γκαμπριέλι τόνισε πάντως ότι οι ιταλικές αρχές προτίθενται να συνεχίσουν τις έρευνες μόλις αυτό καταστεί δυνατόν, διαβεβαιώνοντας ότι θεωρεί «ηθική υποχρέωση να δοθούν οι σοροί στις οικογένειες».

Οι αγνοούμενοι του ναυαγίου ανέρχονται σε 16.
το ειδαμε εκει: