Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Η πίεση θα πρέπει να μετριέται και στα δύο χέρια


Τον σωστό τρόπο μέτρησης της αρτηριακής πίεσης υποδεικνύει νέα επιστημονική μελέτη.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Εξετερ μελετώντας συνολικά είκοσι οκτώ προηγούμενες έρευνες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η πίεση θα πρέπει να μετριέται και στα δύο χέρια, καθώς τυχόν διαφορά ανάμεσα στο αριστερό και το δεξί χέρι μπορεί να υποδεικνύει σοβαρό...
... πρόβλημα υγείας.

Μια διαφορά της τάξης των 15 mg Hg μπορεί να κρύβει αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακής ασθένειας, 70% μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακή ασθένεια και 60% μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου από οποιαδήποτε αιτία.

Επιπλέον οι ασθενείς με τέτοιου είδους διαφορά στις μετρήσεις έχουν 2,5 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης περιφερειακής αγγειοπάθειας.

Πρόκειται για μια πάθηση κατά την οποία προκαλείται σκλήρυνση και στένωση των αρτηριών, με αποτέλεσμα να μπλοκάρεται η τροφοδοσία των άκρων με αίμα.

«Η διάγνωση της περιφερειακής αγγειοπάθειας γίνεται συνήθως με βάση τα συμπτώματα, όπως είναι, για παράδειγμα, η δυσκολία στο περπάτημα. Ανακαλύπτοντας τη διαφορά της πίεσης ανάμεσα στα χέρια είναι πιθανόν να ανακαλύψουμε το πρόβλημα στο αρχικό του στάδιο. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να προχωρήσουμε σε περαιτέρω εξετάσεις για να μετρήσουμε την πίεση στα πόδια και σε περίπτωση που διαπιστώσουμε περιφερειακή αγγειοπάθεια, να συμβουλεύσουμε τον ασθενή να σταματήσει το κάπνισμα και να αλλάξει τρόπο ζωής» εξήγησε ο επικεφαλής της έρευνας Κρίστοφερ Κλαρκ.
το ειδαμε εδώ: