Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ξεκίνησαν οι αγρότες σε επτά πόλεις

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΛΓΑ και του ΟΠΕΚΕΠΕ σε Αλεξανδρούπολη, Βέροια, Λάρισα, Λαμία, Πάτρα, Τρίπολη και Χανιά, πραγματοποίησαν τη Δευτέρα οι αγρότες.

Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν πιθανότατα με το συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου που θα γίνει στη......Θεσσαλονίκη.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο αναπληρωτής γραμματέας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Χαρίλαος Αρχοντής, «πλέον διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις για να βγουν τα τρακτέρ των Ενωτικών Ομοσπονδιών στη Θεσσαλία, στους δρόμους, το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου, με αιχμή τα "χαράτσια" και δη αυτό του ΕΛΓΑ».

Οι αγρότες διαμαρτύρονται για την αύξηση των ασφαλίστρων που καταβάλλουν στον ΕΛΓΑ, για τον οποίο μάλιστα ζητούν να αποτελέσει κρατικό φορέα με επαρκή χρηματοδότηση, ο οποίος θα αποζημιώνει κατά 100% τις ζημιές των καλλιεργειών τους από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους.

Εν τω μεταξύ για την Τετάρτη διοργανώνονται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα υποκαταστήματα της ΔΕΗ, σε όλες τις πόλεις της χώρας, με κοινή πρωτοβουλία των ΠΑΣΥ, ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ (Πανελλήνια Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση), ΜΑΣ (Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών) και ΟΓΕ (Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας)