Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Σκληρή επίθεση αρεοπαγίτη κατά Λοβέρδου και πολιτικού συστήματος

Αφορμή οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας «περί μακελειού αν πειράξουν τον Γιώργο Παπανδρέου»

Σκληρή επίθεση, που αγγίζει τα όρια του πολιτικού μανιφέστου, εξαπολύει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και μέλος της Ενωσης Εισαγγελέων κ. Ρούσος Παπαδάκης εναντίον του πολιτικού συστήματος και ειδικά του υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου για τις δηλώσεις του περί «μακελειού αν πειράξουν τον Γιώργο Παπανδρέου».

Αφορμή η απόφαση των οικονομικών εισαγγελέων κκ. Γρ. Πεπόνη και Σπ. Μουζακίτη να ζητήσουν την αποστολή της δικογραφίας για την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) στη Βουλή.

Στην αναφορά του, ...... που υπέβαλε την Τρίτη 24 Ιανουαρίου, προς τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδας, ο κ. Παπαδάκης δεν χαρακτηρίζει απλώς «ατυχείς» τις δηλώσεις του υπουργού, αλλά σημειώνει ότι η πράξη του «(υπό την κάλυψη της βουλευτικής ασυλίας) άπτεται της πρόκλησης σε τέλεση πλημμελήματος». Και με ασυνήθιστη για δικαστικό λειτουργό φρασεολογία, του προτείνει στο εξής να ασχολείται καλύτερα με τα υπουργικά καθήκοντά του και μόνο!

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναφέρει χαρακτηριστικά για τον κ. Λοβέρδο: «θα ήθελα να του πω ας ασχοληθεί με το Νοσοκομείο της Ρόδου, που έμεινε χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης και αναλώσιμα υλικά για να τα χορηγήσει τελικά η Μ.Κ.Ο., ας ασχοληθεί με το Νοσοκομείο Σύρου, όπου οι συγγενείς ασθενών μεταφέρουν ηλεκτρικές θερμάστρες για να τους ανακουφίζουν. Ακόμη ας ασχοληθεί με το μερίδιο από τη συλλογική ευθύνη που αναλογεί για την "αποπροστασία" του πολίτη από την αύξηση της εγκληματικότητας (απότοκο πολιτικής τακτικής)».

Με αφορμή τον θόρυβο για τον δικαστικό χειρισμό της υπόθεσης της ΕΛΣΤΑΤ, ο κ. Παπαδάκης ζητεί εν γένει από τους πολιτικούς και τους άλλους παράγοντες του δημοσίου βίου «να αφήσουν τη δικαστική εξουσία να επιτελέσει το έργο της και να σταματήσει η όποια πολιτική ή επαγγελματική εκμετάλλευσή της», παρατηρώντας ότι «τα Ραδιοτηλεοπτικά λαϊκά παραδικαστήρια δεν προάγουν τον νομικό πολιτισμό και το δίκαιο, όταν γίνεται υπέρβαση των ορίων της κριτικής, μάλιστα όταν επιδιώκεται πολιτικό όφελος ή το κέρδος της τηλεθέασης, παραπλανώντας την κοινή γνώμη και προσπαθώντας να ασκήσουν πίεση στη δικαιοσύνη».

Στρέφει, δε, τα πυρά του εναντίον «όσων διαχρονικά ασκώντας εξουσία, μας έφθασαν σ' αυτή την κατάσταση, που οδήγησαν εκατοντάδες νέων στην ανεργία στερώντας τους το όνειρο και την ελπίδα στη ζωή», σημειώνοντας ότι «δεν πρέπει να προκαλούν και δεν έχουν καμία θέση ανάμεσά μας». Και τους κατηγορεί ότι «αποδόμησαν από την παιδεία τις ανθρώπινες αξίες, το ήθος, την ειλικρίνεια, την καλοσύνη, την αγάπη...».

Όσον αφορά δικαστές και εισαγγελείς, σημειώνει ο κ. Παπαδάκης, «καλό είναι όπου είναι απαιτητικοί με τους άλλους να είναι πρώτα απαιτητικότεροι και αυστηρότεροι με τους εαυτούς τους, (...), να εξορθολογίζουν την έρευνα, την ποινική δίωξη, την προσωρινή κράτηση αφού οι υπερβολές αναιρούν το δίκαιο».
 
Στο μεταξύ «η πέτρα του σκανδάλου», η δικογραφία για την ΕΛΣΤΑΤ, μελετάται αυτή την ώρα από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ν. Παντελή, προκειμένου να αποφασίσει αν θα τη στείλει η όχι στη Βουλή. Σύμφωνα με πηγές του Αρείου Πάγου, πάντως, ο νόμος δεν αφήνει πολλά περιθώρια στην εισαγγελία για να μη τη διαβιβάσει αμελητί, ενώ από τους οικονομικούς εισαγγελείς – των οποίων ζητήθηκε η αντικατάσταση από τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου – κρούεται ο κώδωνας για την ύπαρξη κινδύνου παραγραφής.

Οι αντιδράσεις, εν τω μεταξύ, συνεχίζονται για το αίτημα του κ. Παπαϊωάννου προς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο να αντικατασταθούν οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς μετά τα όσα είπε περί πιέσεων, χωρίς να προκύψουν από την έρευνα που ακολούθησε αποδείξεις.

Οπως δήλωσε πάντως ο ένας εκ των δύο αντεισαγγελέων Εφετών, ο κ. Μουζακίτης «θέλω να συνεχίσω να υπηρετώ τη Δικαιοσύνη ως οικονομικός εισαγγελέας, αλλά όπου και αν με τοποθετήσει η υπηρεσία μου θα συνεχίσω να ασκώ τα καθήκοντά μου».