Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

21 από τα 65 οχήματα των αστυνομικών ακινητοποιημένα στη Ροδόπη



ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Η ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ

Την καθυστέρηση έγκρισης δαπανών για συντήρηση και επισκευή οχημάτων αστυνομικών υπηρεσιών στην Ροδόπη, καταγγέλλει η τοπική ένωση αστυνομικών υπαλλήλων, υποστηρίζοντας ότι η κατάσταση δυσχεραίνει το έργο των αρχών και βάζει σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Η επιστολή διαμαρτυρίας της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων της Ροδόπης, έχει αποδέκτες την πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων και τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγο Νικόλαο Παπαγιαννοπουλο (Διαμέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)


Στην επιστολή επισημαίνεται ότι, στη Ροδόπη ...... επί συνόλου 65 οχημάτων ακινητοποιήθηκαν τα 21 και επί συνόλου 19 δικύκλων ακινητοποιήθηκαν τα 8. Σημειωτέον ότι, όλα σχεδόν τα υπόλοιπα που κυκλοφορούν βρίσκονται σε οριακή κατάσταση και ελάχιστα πριν την ανάγκη ακινητοποίησής τους, καταγγέλλει η ένωση αστυνομικών υπαλλήλων. Η επιστολή έχεις ως εξής: «Με την παρούσα, καταγγέλλουμε το γεγονός της μεγάλης καθυστέρησης στην έγκριση υποβληθέντων αιτημάτων για συντήρηση και επισκευή οχημάτων και δικύκλων των υπηρεσιών της Α.Δ. Ροδόπης, του Τ.Δ.Α. Κομοτηνής και της σχολής Αστυφυλάκων, από την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου, που έχει ως αποτέλεσμα την κατάφορη δυσλειτουργία των αστυνομικών υπηρεσιών μας, την εκ των πραγμάτων αδυναμία επαρκούς αστυνόμευσης της περιοχής μας, αλλά και την έκθεση σε πραγματικό κίνδυνο των συναδέλφων μελών μας που αναγκάζονται σε κάποιες περιπτώσεις να κινούνται με οχήματα που δεν έχουν υποβληθεί στην απαιτούμενη συντήρηση.


Η Ένωση αστυνομικών υπαλλήλων δεν μπορεί να μείνει αδιάφορη μπροστά στην τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει ο στόλος οχημάτων των αστυνομικών υπηρεσιών μας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα μέλη μας και για την τοπική κοινωνία.

Από πληροφορίες της ένωσής μας και με κάθε επιφύλαξη, χωρίς να απέχει ιδιαίτερα από την πραγματικότητα, η κατάσταση που επικρατεί στις υπηρεσίες μας έχει ως εξής:

 1. Το αστυνομικό τμήμα Κομοτηνής διαθέτει 4 οχήματα εκ των οποίων τα 2 έχουν ακινητοποιηθεί. Εκκρεμεί έγκριση υποβληθέντων αιτημάτων δαπανών συντήρησης και επισκευής για όλα.

 2. Το τμήμα τροχαίας Κομοτηνής διαθέτει 9 οχήματα και 6 δίκυκλα εκ των οποίων ακινητοποιήθηκαν τα 6 οχήματα και τα 3 δίκυκλα. Εκκρεμεί έγκριση υποβληθέντων αιτημάτων δαπανών συντήρησης και επισκευής για όλα.


 3. Το τμήμα ασφάλειας Κομοτηνής διαθέτει 11 οχήματα και 4 δίκυκλα. Εκκρεμεί έγκριση υποβληθέντων αιτημάτων δαπανών συντήρησης και επισκευής για όλα.


 4. Το αστυνομικό τμήμα Σαπών διαθέτει 2 οχήματα εκ των οποίων το 1 ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης από φυσιολογική φθορά. Εκκρεμεί έγκριση υποβληθέντος αιτήματος δαπάνης συντήρησης για το άλλο όχημα.


5. Το τμήμα συνοριακής φύλαξης Ιάσμου διαθέτει 4 οχήματα εκ των οποίων τα 3 έχουν ακινητοποιηθεί. Εκκρεμεί έγκριση υποβληθέντων αιτημάτων δαπανών συντήρησης και επισκευής για όλα.


6. Το αστυνομικό τμήμα Περιφέρειας Κομοτηνής διαθέτει 7 οχήματα, ήτοι 1 όχημα για το επιτελείο του, 2 οχήματα αστυνομικός σταθμός Ξυλαγανής, 2 οχήματα αστυνομικός σταθμός Νέας Καλλίστης και 2 οχήματα αστυνομικός σταθμός Ιάσμου. Από τα ανωτέρω ακινητοποιήθηκαν τα 5 οχήματα, λόγω έλλειψης σέρβις και βλαβών από φυσιολογική φθορά και το αστυνομικό τμήμα Περιφέρειας Κομοτηνής μαζί με τους 3 αστυνομικούς σταθμούς δικαιοδοσίας του εξυπηρετείται από τα 2 οχήματα (εκ των οποίων τα 1 έχει ήδη διανύσει 600.000 χλμ !!!!). Εκκρεμεί έγκριση υποβληθέντων αιτημάτων δαπανών συντήρησης και επισκευής για όλα.


7. Η σχολή Αστυφυλάκων διαθέτει 3 οχήματα για τα οποία εκκρεμεί έγκριση υποβληθέντων αιτημάτων δαπανών συντήρησης και επισκευής.


8. Το αστυνομικό τμήμα Φιλύρας διαθέτει 2 οχήματα εκ των οποίων για το 1 εκκρεμεί έγκριση υποβληθέντος αιτήματος δαπάνης συντήρησης και επισκευής.


9. Το τμήμα συνοριακής φύλαξης Σαπών διαθέτει 6 οχήματα και 1 δίκυκλο εκ των οποίων έχουν ακινητοποιηθεί 4 οχήματα και το δίκυκλο. Εκκρεμεί έγκριση υποβληθέντων αιτημάτων δαπανών συντήρησης και επισκευής για όλα.


10. Η αστυνομική διεύθυνση Ροδόπης διαθέτει 2 οχήματα του επιτελείου, 1 όχημα της Ο.Π.Κ.Ε και 8 δίκυκλα της ΔΙ.ΑΣ., εκ των οποίων έχουν ακινητοποιηθεί τα 4 δίκυκλα της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.. Εκκρεμεί έγκριση υποβληθέντων αιτημάτων δαπανών συντήρησης και επισκευής.

11. Το Τ.Δ.Α. Κομοτηνής, διαθέτει 7 συμβατικά οχήματα, 1 φορτηγό, 1 ασθενοφόρο, 1 καντίνα, 1 λεωφορείο 15 θέσεων και 3 λεωφορεία 40 θέσεων. Εκκρεμούν για έγκριση από το έτος 2009 έως σήμερα, στον ΚΑΕ 1321 περίπου 1300 ευρώ και στον ΚΑΕ 0861 περίπου 1600 ευρώ. Εκκρεμεί έγκριση υποβληθέντων αιτημάτων δαπάνης συντήρησης για έξι οχήματα και αλλαγής ελαστικών για τέσσερα οχήματα. Επί συνόλου 65 οχημάτων ακινητοποιήθηκαν τα 21 και επί συνόλου 19 δικύκλων ακινητοποιήθηκαν τα 8. Σημειωτέον ότι, όλα σχεδόν τα υπόλοιπα που κυκλοφορούν βρίσκονται σε οριακή κατάσταση και ελάχιστα πριν την ανάγκη ακινητοποίησής τους».

Οι αστυνομικοί υπάλληλοι ερωτούν, αν δεν επιλυθεί το ζήτημα άμεσα:
➔ Πώς θα αστυνομευθεί επαρκώς η περιοχή;

➔ Πώς θα επιληφθούν σε περιστατικά που χρήζουν αστυνομικής αρμοδιότητας (τροχαία με τραυματισμό, αιφνίδιοι θάνατοι, εγκλήματα κ.λ.π.);

➔ Πώς θα εκτελέσουν εκκρεμείς αποφάσεις δικαστηρίων;
➔ Πώς θα εκτελέσουν επιδόσεις δικογράφων και στρατιωτικών εγγράφων;

➔ Πώς θα επιληφθούν σε καταγγελίες πολιτών για εφαρμογή υγειονομικού κανονισμού, κ.λ.π.;

➔ Πώς θα ελεγχθεί και θα διαχειρισθεί το φαινόμενο της παράνομης εισόδου στη χώρα λαθρομεταναστών;
➔ Πώς θα εξυπηρετούνται οι ανάγκες της εκπαίδευσης αλλά και της υγειονομικής περίθαλψης των δοκίμων αστυφυλάκων;
➔ Θα στερηθεί το δικαίωμα του πολίτη στην ασφάλεια ή θα τεθεί σε κίνδυνο τη ζωή των αστυνομικών;
➔ Σε περίπτωση που καταγγελθεί μη έγκαιρη προσέλευση της αστυνομίας σε επεισόδια ή εκπρόθεσμη επίδοση δικογράφων ή μη εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων-διωκτικών εγγράφων κ.α., που αυταπόδεικτα θα οφείλονται σε αδυναμία κίνησης των αστυνομικών λόγω έλλειψης οχημάτων, θα αναλάβουν την ευθύνη οι υπαίτιοι της καθυστέρησης της έγκρισης αιτημάτων δαπανών ή θα έρθουν οι ίδιοι οι αστυνομικοί αντιμέτωποι με την πειθαρχική ή ποινική δικαιοσύνη;

«Η εμπειρία μας, μας διδάσκει ότι μάλλον το δεύτερο θα γίνει πάλι! Γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις ποτέ δεν ζητήθηκαν λόγοι και ευθύνες από τους πραγματικά υπεύθυνους και υπαίτιους, αλλά αντιθέτως βρίσκονται εκτεθειμένοι οι συνάδελφοι μέλη μας οι οποίοι παρότι αδιαμαρτύρητα εκθέτουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο επιβαίνοντας σε τέτοιου είδους οχήματα προκειμένου να μην στερήσουν από τους συμπολίτες μας την αστυνομική προστασία, τελικά βρίσκονται κατηγορούμενοι για παραλείψεις και ολιγωρίες άλλων!

Παρακαλούμε να προβείτε με την διαδικασία του κατεπείγοντος, στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να υπάρξει επίλυση του προβλήματος με την άμεση έγκριση των εκκρεμούντων αιτημάτων που αφορούν δαπάνες συντήρησης και επισκευής των οχημάτων των υπηρεσιών της αστυνομικής Ροδόπης, της σχολής Αστυφυλάκων και του Τ.Δ.Α. Κομοτηνής.

Τέλος, να σημειωθεί ότι το κείμενο διαμαρτυρίας, κοινοποιείται στον υπουργό και υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή και Μανώλη Όθωνα, στον υφυπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Πεταλωτή, στους βουλευτές Ροδόπης από το ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν και από τη ΝΔ Ευριπίδη Στυλιανίδη, τον περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Άρη Γιαννακίδη, τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Παύλο Δαμιανίδη, τους δημάρχους Κομοτηνής Γιώργο Πετρίδη, Μαρώνειας-Σαπών Ηλία Ιωαννάκη, Ιάσμου, Καδί Ισμέτ και Αρριανών Ιμπραήμ Σερήφ.

το ειδαμε εκει: