Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Δείτε τι συμβαίνει όταν ο άνδρας δεν μπορεί να εκσπερματώσει

Αρκετά συχνά συμβαίνει να δυσκολεύεται κάποιος να εκσπερματίσει, ή τελικά να μην εκσπερματίζει, παρά το ότι η στύση είναι ικανοποιητική.

Κάποιοι άνδρες μπορούν ...να εκσπερματίσουν όταν η σύντροφος τους κάνει στοματικό σεξ ή με το χέρι τους, αλλά όχι όταν βρίσκονται μέσα στον κόλπο. Κάποιοι εκσπερματίζουν μόνο κατά την αυτοϊκανοποίηση και κάποιοι μόνο στον ύπνο τους.

Σε κάποιες περιπτώσεις το πρόβλημα συμβαίνει σε κάθε σεξουαλική επαφή, ενώ σε άλλες περιπτώσεις συμβαίνει μόνο με συγκεκριμένη σύντροφο.

Επίσης, κάποιοι άνδρες δεν έχουν μπορέσει να εκσπερματίσουν ποτέ και το πρόβλημα έχει μια πιο γενικευμένη μορφή.

Οι δυσκολίες στην εκσπερμάτιση σπάνια έχουν οργανική αιτιολογία, και συνήθως τα άτομα με το πρόβλημα χαρακτηρίζονται ως 'συγκρατημένα ή σφιγμένα'. Χαρακτηριστικό είναι πως κατά την επαφή ο άνδρας επικεντρώνεται πολύ στο να καταφέρει να εκσπερματίσει, αγχώνεται για την επίτευξη του οργασμού και όσο συμβαίνει αυτό, τόσο πιο δύσκολα επιτυγχάνεται η εκσπερμάτιση.

Η θεραπευτική στρατηγική πρέπει να εξατομικεύεται στις ανάγκες του κάθε άνδρα. Μέσα από τη θεραπεία μπορεί ο άνδρας να μάθει τεχνικές με τις οποίες να μπορεί να ελέγχει τις σκέψεις του ώστε να μην εστιάζει στο πρόβλημα κατά την διάρκεια της επαφής, και να μπορεί να εκσπερματίζει ενδοκολπικά.

Οργανική Αιτιολογία

•συγγενείς ανωμαλίες (των πόρων του Muller ή του Wolf),

•μετά από χειρουργικές επεμβάσεις (προστατεκτομή για καλοήθη υπερπλασία του προστάτη, Σχάση του αυχένα της κύστης, ριζική προστατεκτομή ή κυστεκτομή ή κολεκτομή, ανευρυσματεκτομή, παρα-αορτική λεμφαδενεκτομή)

•νευρογενή αίτια (κακώσεις, όγκοι, διαβήτης)

•φλεγμονές (ουρηθρίτιδα, φυματίωση)

•ενδοκρινικά αίτια (υπογοναδισμός, υποθυρεοειδισμός)

•λήψη φαρμάκων (τρικυκλικά αντικαταθλιπτικά, εκλεκτικοί αναστολείς της επαναπρόσληψης της σεροτονίνης, φαινοθειαζίνη, α-μεθυλντόπα, κ. α.)

Εύη Κυράνα,

Ψυχολόγος υγείας

Ειδικευμένη σε θέματα σχέσεων και σεξουαλικών προβλημάτων

kyrana.gr