Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

ΔΗΜΑΡ: Ελιγμοί Κουβέλη στις… απλωτές Βενιζέλου

Την μπάλα στην εξέδρα πέταξε ακόμη μια φορά ο Φώτης Κουβέλης μετά την επίσημη πρόταση Βενιζέλου, όχι πια για διάλογο, αλλά για κοινή κάθοδο των κεντροαριστερών δυνάμεων στις εκλογές.

Χαρακτηριστικό είναι, εξάλλου, ότι ο τρόπος με τον οποίο διατύπωσε το «όχι» στη συνέντευξή του στη «Real News» της περασμένης Κυριακής είναι πανομοιότυπος με όσα λέει κάθε φορά τους τελευταίους μήνες σε…ερωτήσεις που δέχεται για ενδεχόμενη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές! Συγκεκριμένα, υποστηρίζει ότι η συγκρότηση της Κεντροαριστεράς δεν γίνεται με «συναντήσεις κορυφής, πόσο μάλλον με κομματικές συμπράξεις»…

Ωστόσο, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ Σπύρος Λυκούδης, που χαιρέτισε τις εργασίες του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ ως εκπρόσωπος της Αγίου Κωνσταντίνου, εισέπραξε θερμότατο χειροκρότημα από τους συνέδρους, όταν δύο φορές τους προσφώνησε «συντρόφους», αλλά κυρίως όταν είπε ότι τα εμπόδια για μια συνεργασία είναι πολλά «αλλά όχι ανυπέρβλητα».

Παρ’ όλα αυτά είναι βέβαιο ότι ο Φώτης Κουβέλης συνεχίζει να… «φοβάται» τον πληθωρικό Βενιζέλο και δεν επιθυμεί την επικυριαρχία του ΠΑΣΟΚ σε έναν μελλοντικό κεντροαριστερό συνασπισμό. Πάντως, ο Βενιζέλος έκανε ένα ακόμη βήμα, αφού την επομένη του συνεδρίου δήλωσε σε συνέντευξή του στο Mega ότι δεν σκοπεύει να «οχυρωθεί» πίσω από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο να μη διεκδικήσει ο ίδιος την ηγεσία του πολυπόθητου κεντροαριστερού σχήματος.

Όπως και να έχει, όμως, γεγονός είναι ότι ο Βενιζέλος κατάφερε να ξαναμπεί στο κάδρο των πολιτικών εξελίξεων με αυτήν την πρόταση, αφού την ενίσχυσε και με το επιχείρημα της δημιουργίας δύο πόλων, αντί τριών, μέσα στη συγκυβέρνηση, δηλαδή ενός συντηρητικού από τη Ν.Δ. και ενός προοδευτικού από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ.

Την ίδια στιγμή, πέρα από τις γνωστές προτάσεις Κουβέλη για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την «κόκκινη» γραμμή του κόμματός του σε ενδεχόμενες απολύσεις από το Δημόσιο, τίποτε νέο δεν έχει κομίσει η ΔΗΜΑΡ τις τελευταίες εβδομάδες μέσα στον… καταιγισμό ειδήσεων που αφορούν το ΠΑΣΟΚ και τα εσωκομματικά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, ο Κουβέλης σκοπεύει να επιστρέψει δριμύτερος στην καυτή επικαιρότητα, τόσο με την ειδική εκδήλωση που ετοιμάζει για την αλλαγή του εκλογικού νόμου όσο και με το ταξίδι του στις Βρυξέλλες εντός του Μαρτίου. Εκεί θα συναντηθεί με τον Μπαρόζο και τον αρμόδιο επίτροπο για εργασιακά και κοινωνικά θέματα, προκειμένου να προωθήσει τη δική του ατζέντα για την καταπολέμηση της ανεργίας και το «δίχτυ κοινωνικής προστασίας» των πολιτών που πλήττονται περισσότερο από την κρίση.