Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Επαναφέρει ασθενείς ακόμη και επτά ώρες μετά τον θάνατο - Ενα μηχάνημα ανασταίνει (!) τώρα την καρδιά

Ενα μηχάνημα ανάνηψης που επαναφέρει τους ασθενείς που έχουν χάσει τη ζωή τους ακόμη και επτά ώρες αφότου η καρδιά τους σταμάτησε να χτυπά, ανέπτυξαν επιστήμονες στην Ιαπωνία και τη Β. Κορέα!

Το μηχάνημα χρησιμοποιεί την...
τεχνολογία Ecmo (Extracorporeal membrane oxygenation, που σημαίνει «εξωσωματική μεμβράνη οξυγόνωσης»), μέσω της οποίας οξυγονώνει το αίμα που μεταφέρεται σ' αυτήν από τον οργανισμό και στη συνέχεια το επιστρέφει στον ασθενή. Η τεχνολογία αυτή έχει αναπτυχθεί εδώ και αρκετά χρόνια, ωστόσο αυτήν τη φορά οι επιστήμονες την εξέλιξαν περισσότερο, αφού, όπως έδειξαν οι δοκιμές τους, μπορεί να επαναφέρει στη ζωή ασθενείς που έχουν χάσει τη ζωή τους ακόμη και επτά ώρες πριν.

Οπως τόνισε στα ξένα μέσα ενημέρωσης ο δρ Σαμ Παρνία, ο οποίος ανήκει στους αναγνωρισμένους επιστήμονες που ειδικεύονται σε περιπτώσεις ασθενών που έχουν πλησιάσει τον θάνατο, ο αριθμός των ανθρώπων που θα έχαναν τη ζωή τους θα ήταν πολύ μικρότερος αν οι γιατροί ήξεραν να χειρίζονται τα συγκεκριμένα μηχανήματα. Μάλιστα, περιέγραψε την περίπτωση γυναίκας στην Ιαπωνία, η οποία επανήλθε στη ζωή επτά ώρες αφότου φαινομενικά είχε χάσει τη ζωή της από υπερβολική δόση. Οταν το σώμα της κρύωσε, οι γιατροί τοποθέτησαν σ' αυτό το μηχάνημα οξυγόνωσης, το οποίο ζέστανε το αίμα της ξανά, μέχρι που επανήλθε η αναπνοή της!

Ο δρ Παρνία τονίζει ότι το συγκεκριμένο μηχάνημα θα πρέπει να υπάρχει σε όλα τα νοσοκομεία, ακόμη και στα ασθενοφόρα, αφού μπορεί να σώσει ζωές στην κυριολεξία. Μάλιστα, επισήμανε ότι με έναν παρόμοιο τρόπο σώθηκε από τον θάνατο ο 24χρονος ποδοσφαιριστής Φαμπρίς Μουάμπα της Μπόλτον, ο οποίος πριν από έναν χρόνο είχε καταρρεύσει στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια αγώνα με την Τότεναμ και επανήλθε στη ζωή αφού η καρδιά του είχε σταματήσει για 78 λεπτά! Ο Μουάμπα βγήκε από το νοσοκομείο ύστερα από τέσσερις εβδομάδες και τώρα ετοιμάζεται να γίνει για δεύτερη φορά μπαμπάς.