Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Άγρια κόντρα μεταξύ Κωνσταντοπούλου – Βούλτεψη στη Βουλή – Οι «καυτοί» διάλογοι

Για ακόμα μία φορά «άναψαν» τα αίματα σε συνεδρίαση της Βουλής, με πρωταγωνίστριες την Ζωή Κωνσταντοπούλου και την Σοφία Βούλτεψη.

Η Πρόεδρος της Βουλής... στην έναρξη της χθεσινής συνεδρίασης, θέλησε να εκφράσει τα συλλυπητήρια των βουλευτών για το θάνατο της αδελφής του Μανώλη Γλέζου και τον χαμό του εισαγγελέα Εφετών, Σωτήρη Μπάγια, τον οποίο εξήρε για το έργο του.

Στα διθυραμβικά σχόλια της Ζωής Κωνσταντοπούλου για τον Σωτήρη Μπάγια προκλήθηκαν αντιδράσεις από τη Νέα Δημοκρατία με τους αυτήκοους μάρτυρες να αναφέρουν πως η Σοφία Βούλτεψη δήλωσε: «Δεν ήταν ΣΥΡΙΖΑ ο Μπάγιας».

Αυτό εξόργισε την κα Κωνσταντοπούλου που έκανε λόγο για ανάρμοστο σχόλιο και ζήτησε τη διαγραφή από τα πρακτικά, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της Σοφίας Βούλτεψη που φώναζε, αλλά δεν της δόθηκε ποτέ ο λόγος.


Οι διάλογοι

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ξεκινάει η συνεδρίαση. Καταρχάς να ζητήσω συγγνώμη για την καθυστερημένη έναρξη. Υπάρχουν κάποια υπηρεσιακά και τεχνικά ζητήματα τα οποία έπρεπε να λυθούν. Θα έλθω σε αυτά αμέσως μετά. Θα ήθελα, όμως, πριν μπούμε στην Ημερήσια Διάταξη να πω, διερμηνεύοντας πιστεύω και τα αισθήματα του Σώματος, ότι η Βουλή εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια της Μπούμπας Δημητροκάλλη, αδελφής του Μανώλη Γλέζου, αγωνίστριας της Αριστεράς και της Αντίστασης που έφυγε τα ξημερώματα σε ηλικία 81 ετών. Επίσης, διερμηνεύοντας τα αισθήματα του Σώματος, η Βουλή εκφράζει τη θλίψη της και τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, του αποβιώσαντος Σωτήρη Μπάγια, ενός δημοκρατικού δικαστικού λειτουργού που με τη στάση ζωής του έδωσε μάθημα δημοκρατίας και προσήλωσης στις αρχές του κράτους δικαίου.

Σοφία Βούλτεψη: Δεν ήταν ΣΥΡΙΖΑ ο Μπάγιας.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Κυρία Βούλτεψη, ήταν ανάρμοστο το σχόλιό σας. Ζητώ τη συναίνεσή σας, για να διαγραφεί από τα Πρακτικά.

Σοφία Βούλτεψη: Κυρία Πρόεδρε, ζητώ το λόγο επί προσωπικού.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ζητώ τη συναίνεσή σας, για να διαγραφεί από τα Πρακτικά.

Σοφία Βούλτεψη: Δεν ήταν ΣΥΡΙΖΑ ο Μπάγιας.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Όχι, κυρία Βούλτεψη. Σεβαστείτε τη μνήμη ενός ανθρώπου.

Σοφία Βούλτεψη: Ήταν προσωπικός μου φίλος και δεν θα τον χρησιμοποιήσετε εσείς. Δεν υπάρχουν χουντικοί δικαστές. Είναι δημοκρατικοί όλοι οι δικαστές.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ο Πρόεδρος της Βουλής διερμηνεύει τα αισθήματα της Βουλής και ολόκληρου του Σώματος. Καθήστε, κυρία Βούλτεψη.

Σοφία Βούλτεψη: Βρήκατε τώρα να χωρίσετε τους ανθρώπους.