Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Κύπρος: Φάρσα στην αστυνομία για τραυματισμένους τουρίστες σε φαράγγι

Καψόνι στη Κυπριακή Αστυνομία έκανε χθες άγνωστος με τηλεφώνημα με το οποίο ανέφερε ότι υπάρχουν παγιδευμένοι τουρίστες στο φαράγγι του Άβακα στη περιοχή της Πάφου. Το φαράγγι είναι.... αρκετά δύσβατο και αποτελεί έναν από τους κορυφαίους προορισμούς πεζοπορίας τουριστών.

Μετά το τηλεφώνημα ομάδα διασωστών της αστυνομίας και της πυροσβεστικής πήγε στο φαράγγι αναζητώντας τους εγκλωβισμένους τουρίστες. Μάλιστα ο άγνωστος είχε αναφέρει ότι πρόκειται για Γερμανούς οι οποίοι είναι τραυματισμένοι. Οι διασώστες πέρασαν ολόκληρο το φαράγγι χωρίς να διαπιστώσουν οτιδήποτε. Ερευνήθηκαν επίσης τα ξενοδοχεία της περιοχής για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν τουρίστες οι οποίοι δεν έχουν επιστρέψει.

Τελικώς το τηλεφώνημα αποδείχθηκε φάρσα και διαπιστώθηκε ότι ο τηλεφωνικός αριθμός που χρησιμοποιήθηκε είχε ξαναχρησιμοποιηθεί στο παρελθόν από άγνωστο για να κάνει φάρσες στην αστυνομία. Στη Κύπρο τα καρτοτηλέφωνα είναι ανώνυμα και μπορεί ο καθένας να αγοράσει κάρτα χρήσης αριθμού από τα περίπτερα. Στη Βουλή εκκρεμεί νομοσχέδιο ώστε να ταυτοποιούνται. Το τελευταίο διάστημα είχαν χάσει το προσανατολισμό τους στο Φαράγγι του Άβακα δύο Γερμανίδες τουρίστριες και ζευγάρι τουριστών επίσης από τη Γερμανία, ωστόσο ο εντοπισμός τους έγινε άμεσα από συντονισμένες επιχειρήσεις που στήθηκαν με τη συμμετοχή μελών της πυροσβεστικής, της αστυνομίας, του Δασαρχείου και κατοίκων της περιοχής.