Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Ελλάδα και … πετρέλαιο ανάβουν φωτιές σε ΕΕ και G20

Η Ελλάδα και η πτώση της τιμής του πετρελαίου είναι τα δύο κύρια θέματα που απασχολήσουν, εντός της προσεχούς εβδομάδας, τόσο τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, όσο και τη... Σύνοδο της G20. 

Τα δυο αυτά θέματα απασχολούν ιδιαίτερα την Ευρώπη αλλά και οικονομικούς αξιωματούχους παγκοσμίως καθώς απειλούν να αποσταθεροποιήσουν την ήδη εύθραυστη παγκόσμια οικονομία.

Χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος του πρακτορείου Reuters που γράφει ότι «οι G20 και οι Ευρωπαίοι ηγέτες προσπαθούν να φτιάξουν την Ελλάδα και το πετρέλαιο».

Για πρώτη φορά, την ερχόμενη Πέμπτη, ο Αλέξης Τσίπρας θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. Οι αλλεπάλληλες επαφές του με ηγέτες και αξιωματούχους σε πολλά κράτη της Ε.Ε. την περασμένη εβδομάδα του έδωσαν μια θετική στήριξη, αλλά όχι την απαιτούμενη υποστήριξη για τις αλλαγές που επιδιώκει στην αντιμετώπιση του χρέους και του δημοσιονομικού προγράμματος για την Ελλάδα.

Πρώτος κρίσιμος σταθμός για την Ελλάδα θα είναι και το Eurogroup της 11ης Φεβρουαρίου όπου θα τεθεί από την ελληνική κυβέρνηση το αίτημα για αλλαγές στο πρόγραμμα, βάσει ενός new deal. Η απόφαση της ΕΚΤ να μην δέχεται ελληνικά ομόλογα, πάντως, πιέζει πολύ όλες τις πλευρές. «Ως έχουν τα πράγματα, θεωρούμε πιο πιθανό αποτέλεσμα του Eurogroup την προσφορά ενός τρίτου πακέτου προς την Ελλάδα» εκτιμά στο Reuters ο στρατηγικός αναλυτής της Deutsche Bank , Γιώργος Σαραβέλος.