Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Κινείται παρασκηνιακά η Γερμανία για αποπομπή Βαρουφάκη από το Eurogroup;

Για την αποπομπή, από το Eurogroup, του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, φέρεται να κινείται στο παρασκήνιο η γερμανική πλευρά.

Επιχειρώντας να... αποδομήσει τον κ. Βαρουφάκη, το Βερολίνο, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του «Βήματος» από τη Γερμανία, εμφανίζεται να εντοπίζει στο πρόσωπό του το «αγκάθι» της διαπραγμάτευσης.

Σε σχετικό ρεπορτάζ, ο εκπρόσωπος των Σοσιαλοδημοκρατών για Ευρωπαϊκά θέματα, Γιόαχιμ Πος, «φωτογράφισε» ως ακατάλληλο τον κ. Βαρουφάκη για τη διαπραγμάτευση. Σύμφωνα με τον Γερμανό αξιωματούχο, ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ «δημιουργεί σύγχυση στο Eurogroup».

Την ίδια ώρα, Γερμανοί αξιωματούχοι φέρονται να έχουν έρθει σε επαφή με Έλληνες διπλωμάτες στις Βρυξέλλες, στους οποίους επιχείρησαν να περάσουν το μήνυμα ότι… καλό θα είναι να αντικατασταθεί ο Βαρουφάκης.

Το ίδιο αίτημα φέρεται να επανέλαβε, μετά το Eurogroup, ο Γερμανός πρέσβης στην Αθήνα, μιλώντας με υπουργό της νέας ελληνικής κυβέρνησης, για να λάβει την απάντηση: «Η Ελλάδα είναι μια ανεξάρτητη ευρωπαϊκή χώρα και η κυβέρνησή της είναι δική της υπόθεση. Σας παρακαλώ να μείνετε στα θέματα συνεργασίας που προκύπτουν από το διπλωματικό σας ρόλο».

Σήμερα το μεσημέρι, δε, η δημοσιογράφος Μαρία Δεναξά έγραψε επί λέξει στο Twitter: «Δεν είναι μόνο η Μέρκελ υπέρ αποπομπής Βαρουφάκη. Είναι κ το Παρίσι. Μάλλον τα βρήκαν σκούρα. Συντονισμένο το ιερατείο για Διαίρην κ βασίλευε».