Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Πώς η κυβέρνηση εξετάζει να μειώσει το κόστος ενέργειας σε νοικοκυριά-επιχειρήσεις

Το θέμα της μείωσης του κόστους παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας τέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του ...υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη με τον Νίκο Βασιλάκο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.

Σύμφωνα με τον κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος επικαλέστηκε μελέτη της Αρχής, μπορεί να μειωθεί το κόστος κατά 20% με 40% το κόστος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ώστε να μετακυλιστεί μέρος του oφέλους και στα νοικοκυριά, αλλά και τις βιομηχανίες. Δηλαδή με τη μείωση των τιμών του πετρελαίου και φυσικού αερίου, τον περιορισμό των αποζημιώσεων των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής, αλλά και την κατάργηση του μηχανισμού ανάκτησης μεταβλητού κόστους. Μέρος της μείωσης αυτής θα περάσει στους τελικούς καταναλωτές, ενώ σχετικά με τους φόρους, τόνισε ότι προς το παρόν δεν προβλέπεται να μειωθούν.

Για τους μικρούς ανεξάρτητους παραγωγούς στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, εξέφρασε τη στήριξή του, τονίζοντας ότι δεν θα υπάρχει μεροληπτικός ρόλος υπέρ των ιδιωτικών μεγάλων συμφερόντων στο χώρο της ενέργειας.

Τέλος, έκανε λόγο για επανασύσταση του ΙΓΜΕ, με στόχο την αποτελεσματικότερη λειτουργία του.