Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

«Η τουρκική Αριστερά να πάρει μαθήματα από τον ΣΥΡΙΖΑ»

Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ σηματοδοτεί μια νέα «ιστορική» εποχή, εκτιμά ο πρόεδρος του Κόμματος Ελευθερίας και Αλληλεγγύης (ODP) Αλπέρ Τας και θεωρεί... ότι η τουρκική αριστερά πρέπει να πάρει συγκεκριμένα μαθήματα από τη νίκη αυτή.

«Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, θα αναδείξει την Ευρώπη του μόχθου, απέναντι στην Ευρώπη του κεφαλαίου είπε ο Alper Tas και εκτίμησε ότι «το κεφάλαιο θα δώσει μάχη για να “καταπνίξει” τον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να μην αποτελέσει παράδειγμα στις υπόλοιπες χώρες».

«Εάν δεν καταφέρουν να “καταπνίξουν” τον ΣΥΡΙΖΑ, θα δούμε μια Ευρώπη, στην οποία θα βρίσκονται στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ και αντίστοιχα κόμματα» σημείωσε και τόνισε ότι «Η νίκη του κ. Τσίπρα δεν θα καθορίσει μόνο τα 12 εκατομμύρια Ελλήνων πολιτών, αλλά τα 500 εκατομμύρια της Ευρώπης».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει ένα δρόμο ο οποίος μπορεί να εμπνέει τους εργαζομένους που ήλθαν αντιμέτωποι με τη διαρκώς επιδεινούμενη κρίση», είπε ο κ. Τας.

Ο πρόεδρος του ODP θεωρεί ότι η στροφή προς την αριστερά στη Ελλάδα, έχει σημαντικές ψυχολογικές επιδράσεις στην Τουρκία. «Οι πολίτες συζητούν πλέον πώς μπορούν να εμφανισθούν στην πολιτική σκηνή της Τουρκίας κόμματα αντίστοιχα του ΣΥΡΙΖΑ». «Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει σημαντικά μαθήματα στην αριστερά της Τουρκίας, αλλά δεν θα πρέπει να αντιμετωπισθεί ως μοντέλο [..] διότι η περίοδος που διανύει η Τουρκία δεν είναι ίδια με την πολιτική συγκυρία στην Ελλάδα».

«Ο τρόπος για να νικηθεί στις κάλπες το (κυβερνητικό κόμμα ) AKP είναι η δημιουργία συνασπισμού με το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), το Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα (HDP) και τους σοσιαλιστές» δήλωσε ο κ. Tas, επισημαίνοντας ότι οι τρεις αυτές δυνάμεις θα πρέπει να συμφωνήσουν σε ένα νέο πρόγραμμα για την Τουρκία. «Η νέα Τουρκία είναι η Τουρκία που προέκυψε από τα επεισόδια στο Γκεζί» είπε, και κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση του CHP να κάνει στροφή προς την αριστερά. «Για να μην γίνετε σαν το ΠΑΣΟΚ κάντε στροφή αριστερά και κρατήστε μια στάση ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό», είπε ο κ. Τας.