Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Αποκάλυψη! Τι είπε ο Τσίπρας στον Γιούνκερ

Το τετ α τετ του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ολοκληρώθηκε χωρίς να γίνουν δηλώσεις.... Ωστόσο η συνάντηση που είχε στη συνέχεια ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, όπου η αμηχανία του κ. Τσίπρα ήταν εμφανέστατη, αποδεικνύει τη δυσκολία των διαπραγματεύσεων αλλά και την αμείλικτη στάση των Ευρωπαίων εταίρων. 

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες από το κυβερνητικό στρατόπεδο, ο πρωθυπουργός ζήτησε επιπλέον χρόνο… Ειδικότερα, έγινε ειδική αναφορά στην ανάγκη να υπάρξει μία συμφωνία-γέφυρα που να διασφαλίζει μία μεταβατική περίοδο, ενώ σκοπός είναι να δοθεί πίστωση χρόνου ώστε να διαμορφωθεί από κοινού ένα τετραετές σχέδιο για την περίοδο 2015-2018.



Το σχέδιο του Τσίπρα

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, αυτή η συμφωνία θα περιλαμβάνει τα εξής:

Ένα Εθνικό Σχέδιο Μεταρρυθμίσεων σε τομείς που είναι κρίσιμοι όπως: την πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής, την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης.

Δημοσιονομική εξισορρόπηση, απορρίπτοντας όμως τα πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 4,5% ΑΕΠ που καθιστούν την ελληνική οικονομία όμηρο. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα σεβαστεί τους κανόνες της Ε.Ε., όμως δεν υπάρχει κανένας κανόνας που να επιβάλει τέτοιας έκτασης λιτότητα.

Από την πλευρά του, ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε πως η Ευρώπη δεν πρέπει να επιμένει σε ένα λάθος που εντείνει τον φαύλο κύκλο ύφεσης-χρέους τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.



Γιούνκερ: Υπάρχουν διαφορές

Από την πλευρά του, ο κ. Γιούνκερ –σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τόνισε ότι είναι στη διάθεση της νέας ελληνικής κυβέρνησης για να βοηθήσει και να συνδράμει στην εξεύρεση μίας κοινής συμφωνίας. Ωστόσο, τόνισε ότι υπάρχουν ακόμα διαφορές οι οποίες πρέπει να γεφυρωθούν.