Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Συνεχίζεται η «βουτιά» του αυστραλιανού δολαρίου

Η Κεντρική Τράπεζα Αυστραλίας αναμένεται να μειώσει την Τρίτη περαιτέρω τα ήδη ευρισκόμενα σε ρεκόρ 2,5% επιτόκια.

Η πιθανή μείωση προξενεί... ήδη ανησυχίες δεδομένου ότι θα έχει ως συνέπεια οι επενδυτές να εισχωρήσουν ορμητικότερα στην κτηματαγορά την οποία έχουν ήδη κατακλύσει με το ύψος των δανείων αυτής της κατηγορίας να έχει φθάσει 10,1% τον περασμένο χρόνο, το υψηλότερο που έχει σημειωθεί την τελευταία επταετία.

Η αναμενόμενη πτώση των επιτοκίων είχε ως συνέπεια και την πτώση του αυστραλιανού δολαρίου στο χαμηλότερο επίπεδο για τα τελευταία 6,5 χρόνια σε 77,86 έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

Οι καταναλωτές αναμένεται να βάλουν βαθύτερα το χέρι τους στην τσέπη για εισαγόμενα αγαθά, όπως ρούχα, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη, όταν το χαμηλό αυστραλιανό δολάριο αυξάνει τα έξοδα εισαγωγών και προβληματίζει τη λιανική αγορά.

Το χαμηλό δολάριο θα επηρεάσει επίσης τον ταξιδιωτικό χώρο. Ταξιδιωτικοί πράκτορες προειδοποιούν ότι όσοι έχουν κλείσει διακοπές στις ΗΠΑ θα πρέπει να ενημερωθούν έγκαιρα για τις αλλαγές, προκειμένου να αποφύγουν δυσάρεστες εκπλήξεις. Τα ευχάριστα νέα είναι ότι δεν ισχύει το ίδιο για άλλες περιοχές, όπως είναι για παράδειγμα, η Ευρώπη, ο Καναδάς και η Κίνα.