Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Στυλιανίδης: Δεν έχει γίνει αυτοκριτική

Στη στάση που κρατά το κόμμα της ΝΔ και ειδικότερα ο ηγέτης της Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης....
Μιλώντας στον Real FM και απαντώντας στο ερώτημα αν είναι ικανοποιημένος από την όποια αυτοκριτική έχει γίνει μέχρι στιγμής από την παράταξη και από τον ηγέτη της και αν θα έπρεπε ο πρόεδρος του κόμματος μετά από τέτοια ήττα να κινήσει διαδικασίες και για αποτίμηση των αιτιών, ο κ. Στυλιανίδης τόνισε: «Πρώτα απ΄ όλα θεωρώ ότι δεν έχει γίνει αυτοκριτική. Δεύτερον πιστεύω ότι η αυτοκριτική δεν γίνεται με μονολόγους, αλλά με διάλογο. Και τρίτον υποστηρίζω ότι θα πρέπει συντεταγμένα, νηφάλια, ψύχραιμα και συλλογικά, όχι με παράλληλους μονολόγους να ανοίξει η διαδικασία η εσωτερική αυτής της συζήτησης σε όλα τα όργανα. Κοινοβουλευτική ομάδα, πολιτικό συμβούλιο, πολιτική επιτροπή, νομαρχιακές συνελεύσεις και στο τέλος συνέδριο. Αν θέλουμε να προσδιορίσουμε με σαφήνεια τα λάθη, να τα διορθώσουμε και βεβαίως να οριοθετήσουμε και τη νέα ιδεολογικοπολιτική πλατφόρμα με την οποία θα μπορέσουμε να ατενίσουμε αξιόπιστα το μέλλον».


Στο ερώτημα αν σε αυτή τη διαδικασία μπορεί να τεθεί και θέμα ηγεσίας ο πρώην υπουργός απάντησε: «Είμαι ο τελευταίος που θα μπορούσα να το πω αυτό. Εκτιμώ ότι αυτό είναι κάτι που προκύπτει ή δεν προκύπτει μέσα από τις ίδιες τις διαδικασίες. Θα ήταν λάθος ο καθένας μας ατομικά με βάση τα προσωπικά του, τις φιλοδοξίες του, με βάση τις ανησυχίες του να θέτει αυθαιρέτως αυτά τα ζητήματα. Είναι ζητήματα τα οποία αφορούν τη διεργασία και τη δημοκρατική λειτουργία μέσα σε μία μεγάλη παράταξη».


Σχετικά με την παρουσία του Κώστα Καραμανλή και την επίκληση από πολλές πλευρές και αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να παίξει κάποιο ρόλο στο εσωτερικό του κόμματος ξανά ο κ. Στυλιανίδης υπογράμμισε: «Επειδή ξέρετε ότι λέω τα ίδια πράγματα και είμαι συνεπής σε αυτό που πιστεύω χωρίς να φοβάμαι να το υποστηρίξω θα υπενθυμίσω αυτό που είχα πει τον Φεβρουάριο του 2013, γιατί ισχύει ακόμα. Πιστεύω ότι ο Κώστας Καραμανλής είναι μία χρυσή εθνική εφεδρεία. Δεν μπορεί να αναλωθεί ούτε ως κομματάρχης, ούτε ως θα έλεγα μέρος ενός τρέχοντος παιχνιδιού. Είναι ένας έμπειρος πολιτικός, νομίζω ότι και ο ίδιος έχει κάνει την αυτοαξιολόγησή του και είδε τα λάθη, τις παραλείψεις της δική του κυβερνητικής θητείας, είναι μία εφεδρεία που εύχομαι να μην τη χρειαστεί η χώρα μας, γιατί μόνο σε μία περίπτωση ανάγκης θα χρειαζόταν την εμπειρία του, αλλά είναι εκεί. Και ως τέτοια θα πρέπει να την αντιμετωπίζουμε, να τον σεβόμαστε και να τον προστατεύουμε. Αυτή είναι η γνώμη η δική μου».