Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Συναγερμός στο Ελ. Βενιζέλος: Βρήκαν καλάσνικοφ σε χαρτοκιβώτιο με προορισμό τη Γερμανία

Ενα χαρτοκιβώτιο με προορισμό τη Γερμανία, το οποίο περιείχε ένα αυτόματο πολεμικό όπλο τύπου Καλάσνικοφ ανακάλυψε και κατάσχεσε... το τμήμα εκ των Υστέρων Ελέγχων, Παραποιημένων και Δίωξης του Τελωνείου Αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος».

Οπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, το όπλο ήταν επιμελώς τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο προκειμένου να μην εντοπιστεί από το σύστημα ελέγχου X-RAY, ενώ έφερε ψευδή περιγραφή στα συνοδευτικά του έγγραφα ως δείγμα είδους διακόσμησης.

Ο εντοπισμός του όπλου κατέστη δυνατός στο πλαίσιο έρευνας βάσει των μεθόδων και του εξελιγμένου συστήματος ανάλυσης κινδύνου που είναι ενσωματωμένο στο Πληροφοριακό Σύστημα Τελωνείων ICISnet.

Το συγκεκριμένο σύστημα αποτελεί ένα από τα βασικά όπλα της τελωνειακής διοίκησης για τον εντοπισμό τέτοιων φαινομένων ενώ η εξέλιξή του και η περαιτέρω βελτίωσή του αποτελεί έναν από τους βασικούς παράγοντες των μεταρρυθμιστικών δράσεων των Τελωνείων. Η έρευνα συνεχίζεται σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)