Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Μυστική συνάντηση Βαρουφάκη – Τόμσεν στο Παρίσι

Σύμφωνα με δημοσιογράφο των Financial Times, ο Γιάνης Βαρουφάκης, όταν βρέθηκε στο Παρίσι, συναντήθηκε και με τον Πολ Τόμσεν από το ΔΝΤ.

Σύμφωνα πάντα με την ...ανάρτηση που έκανε στο twitter ο Πίτερ Σπίγκελ, ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ στο περιθώριο των συναντήσεων του με τον Πιέρ Μοσκοβισί και Μισέλ Σαπέν, είχε στην «Πόλη του Φωτός» και συνάντηση με τον γνωστό μας Πολ Τόμσεν που είναι ο αναπληρωτής διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ο Σπίγκελ επικαλείται δύο αξιόπιστες πηγές του οι οποίες τον πληροφόρησαν πως αυτή η συνάντηση όντως έγινε στο Παρίσι.

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν υπάρχουν για το αντικείμενο και το αποτέλεσμα της συνάντησης, ωστόσο αν ισχύει τότε είναι φανερό πως η ελληνική πλευρά έχει ξεκινήσει και μια παράλληλη διαπραγμάτευση με το ΔΝΤ. Να σημειωθεί πως πηγές του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαίωσαν ότι όντως υπήρξε συνάντηση γνωριμίας Βαρουφάκη-Τόμσεν το Σαββατοκύριακο στο Παρίσι.

Λίγη ώρα μετά από την αποκάλυψη, το υπουργειο Οικονομικών, με ένα δελτίο Τύπου επιβεβαίωσε την πληροφορία.

«Ο Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης συναντήθηκε με τον Διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΝΤ Poul Thomsen στο Παρίσι το Σαββατοκύριακο. Η συνάντηση ήταν φιλική και απέβλεπε στη γνωριμία των δύο ανδρών δεδομένων των νέων αρμοδιοτήτων τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.