Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Διαμέρισμα τζιχαντιστικών πυρήνων βρέθηκε στο Σταθμό Λαρίσης

Και ένα δεύτερο διαμέρισμα που ίσως σχετίζεται με τον πυρήνα των τζιχαντιστών που βρίσκονται πίσω από την επίθεση στο Βέλγιο βρήκε η ΕΛ.ΑΣ. κοντά στο Σταθμό Λαρίσης.

Πρόκειται για ...το δεύτερο ύποπτο διαμέρισμα μετά από αυτό του Παγκρατίου.

Σύμφωνα με "Το Βήμα", μετά από έφοδο, η Αστυνομία βρήκε επτά γαλλικά διπλώματα οδήγησης, τα στοιχεία των οποίων έχουν ήδη σταλθεί στο εξωτερικό για να διασταυρωθούν με άλλα στοιχεία της έρευνας για την δράση των τζιχαντιστών.

Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει λόγο για "σημαντικό εύρημα" που βοηθά στην πιθανή εξάρθρωση πυρήνων που βρίσκονται στην Ελλάδα, ωστόσο επισημαίνουν και τον κίνδυνο στη χώρα μας να υπάρχει ένας πολύ μεγαλύτερος και οργανωμένος "πυρήνας τζιχαντιστών", που έχει επιτελικό ρόλο και μπορεί να λειτουργεί ως μηχανισμός «παραλαβής» και προώθησης σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης μελών του ISIS που αρχίζουν να επιστρέφουν από το πολεμικό μέτωπο.

Στις 17 Ιανουαρίου συνελήφθη σε διαμέρισμα στο Παγκράτι ένας 33χρονος Αλγερινός που με συνοπτικές διαδικασίες εκδόθηκε στο Βέλγιο και είναι προφυλακισμένος με κατηγορίες για τρομοκρατική επίθεση στη χώρα.

Το κινητό τηλέφωνο του 33χρονου βρέθηκε να επικοινωνούσε με τζιχαντιστες που έδιναν παρόν στην πόλη Βερβιέ του Βελγίου, οι οποίοι είχαν επιστρέψει από τη Συρία και φέρεται να οργάνωναν αιματηρές επιθέσεις στην συγκεκριμένη ευρωπαϊκή χώρα.

Πάντως υπενθυμίζεται ότι τα πορίσματα για το άλλο διαμέρισμα, που είχε βρεθεί στο Παγκράτι, παραμένουν ασαφή και δεν υπάρχει κάποια βέβαιη πληροφορία για το αν όντως άνηκε σε πυρήνα τζιχαντιστών.