Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Φαγητό αιωρούμενοι στα 50 μέτρα, με θέα την Ακρόπολη!

Έρχεται στην Ελλάδα το «Dinner in the Sky» 

Tη 14η Φεβρουαρίου του 2015, ημέρα των ερωτευμένων, επιλέγει να κάνει την επίσημη πρώτη του στην Αθήνα (και στην Ελλάδα) το Dinner in the Sky και να στείλει ...τους Αθηναίους, κυριολεκτικά, στα ουράνια! Η «απογείωσή» μας θα γίνεται (τουλάχιστον για τους πρώτους μήνες) κάθε βράδυ από το χώρο της Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων.

Η αρχή αυτού του πρωτότυπου «εστιατορίου» έγινε πριν από 9 χρόνια στο Βέλγιο και μέχρι σήμερα έχει ταξιδέψει σε 45 χώρες του κόσμου και σε πόλεις όπως οι: Ρώμη, Παρίσι, Λας Βέγκας, Βρυξέλλες κ.α. Μάλιστα το περιοδικό «Forbes» το έχει συμπεριλάβει μεταξύ των 10 πιο ασυνήθιστων εστιατορίων στον κόσμο.

Tι είναι το Dinner in the Sky: Το Dinner in the Sky είναι ένα τραπέζι που μπορεί να φιλοξενήσει 22 άτομα, σερβίροντας πιάτα υψηλής γαστρονομίας. Η πλατφόρμα αιωρείται σε ύψος 50 μέτρων από το έδαφος και ανυψώνεται με τη βοήθεια γερανού, ενώ μπορεί να βρεθεί σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας, απογειώνοντας εμάς και τις... αισθήσεις μας!

Dinner in the Sky και ασφάλεια: Όπως μας ενημέρωσαν οι υπεύθυνοι της εταιρείας στο Dinner in the Sky θα... χάσετε τη γη κάτω από τα πόδια σας με ασφάλεια. Το Dinner in the Sky έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πρότυπο ΕΝ 13814 το οποίο αφορά την κατασκευή και λειτουργία των ψυχαγωγικών πάρκων. Η TUV Rheinland έχει πιστοποιήσει όλα τα στάδια κατασκευής, ενώ έχοντας παρουσία σε πάνω από 45 χώρες έχει περάσει με απόλυτη επιτυχία όλους τους ελέγχους ασφαλείας σε όλες τις χώρες. Όλα τα συστήματα τα χειρίζεται εξειδικευμένο προσωπικό, ενώ τα καθίσματα τύπου bucket φέρουν ιμάντες ασφαλείας τεσσάρων σημείων.

Τι παρέχει το Dinner in the Sky: Σε αυτό το ξεχωριστό restaurant θα βρεθείτε με άλλους 21 συνδαιτυμόνες απολαμβάνοντας πιάτα υψηλής γαστρονομίας και τη μαγευτική θέα της Αθήνας. Πιο συγκεκριμένα, το πλήρες δείπνο περιλαμβάνει 4 πιάτα, κρασί και επιδόρπιο. Στο κεντρικό –κενό- χώρο του τραπεζιού θα υπάρχει προσωπικό 3 ατόμων το οποίο θα φροντίζει για το σέρβις αλλά και την ολοκλήρωση της παρασκευής των γευστικών προτάσεων του σεφ. Όσον αφορά τον πρώτο καιρό, στην Τεχνόπολις θα πραγματοποιούνται δυο δείπνα, το ένα στις 19.30 και το άλλο στις 21.30 με διάρκεια μιάμισης ώρα το καθένα. Όπως δήλωσαν οι υπεύθυνοι στο in.gr, στόχος είναι τα 5 ανεβάσματα την ημέρα περιλαμβάνοντας: πρωινό, brunch, γεύμα, δείπνο και κοκτέιλ.

Μενού και τιμές: Όσοι επιθυμείτε να δειπνήσετε στα... σύννεφα θα μπορείτε να ενημερωθείτε για το μενού στο site του Dinner in the Sky (http://www.dinnerinthesky.gr/#). Εκεί θα μπορείτε να κάνετε την κράτησή σας on line (την ημέρα και την ώρα που επιθυμείτε) με τη δυνατότητα της ηλεκτρονικής προπληρωμής. Το κόστος για ένα πλήρες δείπνο ανέρχεται στα 120 ευρώ ανά άτομο.

Dinner in the Sky και καιρικές συνθήκες: Σε ένα τόσο μεγάλο ύψος και αιωρούμενοι από έναν γερανό, εύγλωττα μπορεί να αναρωτηθείτε τι γίνεται σε περίπτωση βροχής, κρύου κλπ. Όπως μας ενημέρωσε η εταιρεία, η πλατφόρμα προστατεύεται από μια μεγάλη τέντα και παρέχει προστασία σε περίπτωση βροχής, ενώ υπάρχουν θερμάστρες που ζεσταίνουν τους επισκέπτες. Σε συνθήκες εξαιρετικά δυνατών ανέμων το τραπέζι μπορεί να ανυψωθεί σε λιγότερα μέτρα πάνω από το έδαφος, ενώ έχει τη δυνατότητα να βρίσκεται στον αέρα με συνθήκες έως και 10 μποφόρ.




Μικρά μυστικά: Τα καθίσματα του Dinner in the Sky περιστρέφονται κατά 90 μοίρες αριστερά και δεξιά διευκολύνοντάς σας στην επικοινωνία με τους διπλανούς σας, αλλά και στο να θαυμάσετε τη θέα που απλώνεται κάτω από τα πόδια σας.




Επιπλέον, το Dinner in the Sky δεν θέτει περιορισμό ηλικίας αλλά... ύψους, έτσι, δεν μπορεί να φιλοξενήσει άτομα ύψους μικρότερου από 1,50 μέτρα.

Το ανέβασμα και το κατέβασμα πραγματοποιείται άμεσα και γρήγορα μέσα σε 1 λεπτό και μπορεί να υπάρξει διάλειμμα κατά τη διάρκεια του δείπνου αν παραστεί η ανάγκη (π.χ. για τουαλέτα).

Πριν και μετά το δείπνο σας στους ουρανούς, μπορείτε να απολαύσετε το ποτό σας σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο αναμονής στην Τεχνόπολις.