Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Wall Street: Πέμπτη ημέρα πτώσης για τις αμερικανικές μετοχές

Πτώση για πέμπτη ημέρα σημείωσαν οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη, με τον... S&P 500 να κλείνει κάτω από τις 2.000 μονάδες για πρώτη φορά σε έναν μήνα, καθώς οι τιμές του αργού συνέχισαν να υποχωρούν. Tην ίδια ώρα μεγάλες αμερικανικές τράπεζες ανέφεραν απογοητευτικά εταιρικά αποτελέσματα, ενώ η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας αποφάσισε να προχωρήσει σε άρση του ορίου συναλλαγματικής ισοτιμίας μεταξύ ελβετικού φράγκου και ευρώ.

Ο Dow υποχώρησε 104 μονάδες ή 0,60% στις 17.323 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες 0,91% στις 1.993 μονάδες. Ο Nasdaq έκλεισε με πτώση 1,47% στις 4.571 μονάδες.

"Οι κεντρικοί τραπεζίτες ξαφνιάστηκαν σήμερα, όπως και οι επενδυτές, από την όλη κατάσταση στην Ελβετία", αναφέρει στο CNBC o Kim Forrest, επικεφαλής αναλυτής αγοράς στο Fort Pitt Capital.

"Μας προλέγει τι θα γίνει την επόμενη εβδομάδα και αν θα οδηγηθούν (η ΕΚΤ) σε QE (ποσοτική χαλάρωση), αυτό δείχνει η σημερινή κίνηση της Σουηδίας", σημειώνει ο Forrest.

Πτώση για την Bank of America μετά την ανακοίνωση απωλειών 14% στα κέρδη τριμήνου. Η Citigroup επίσης υποχώρησε καθώς δημοσιοποίησε ασθενή κέρδη τετάρτου τριμήνου.

"Ένα μείον είναι τα εταιρικά κέρδη των τραπεζών", σημειώνει στο CNBC ο Art Hogan, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής στο Wunderlich Securities.

Ο δείκτης φόβου (VIX) σημείωσε άνοδο 6,4% στις 22,86 μονάδες. 

Αρνητική επίπτωση είχε και η αναπάντεχη αύξηση των εβδομαδιαίων αιτήσεων για λήψη επιδόματος ανεργίας, οι οποίες ενισχύθηκαν κατά 19.000 φθάνοντας στο επίπεδο των 316.000 για την περασμένη εβδομάδα.

Πτώση 4,6% για το αργό στα 46,25 δολάρια το βαρέλι και υψηλό τεσσάρων μηνών για τον χρυσό, μετά το σοκ από την Ελβετία, στα 1.264,80 δολάρια η ουγγιά.