Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Reuters: Προς εξάμηνη παράταση το ελληνικό πρόγραμμα

REUTERS/FRANCOIS LENOIR
Για να παραταθεί το πρόγραμμα, θα πρέπει να υποβληθεί σχετικό αίτημα από τη νέα ελληνική κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου....
Την παράταση του ελληνικού προγράμματος έως και κατά έξι μήνες συζητούν οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης, έτσι ώστε να δοθεί περισσότερος χρόνος για διαπραγματεύσεις με τη νέα κυβέρνηση μετά τις εκλογές σχετικά με το κλείσιμο του υφιστάμενου πακέτου διάσωσης, αλλά και για το τι θα επακολουθήσει στη συνέχεια, όπως μεταδίδει το Reuters σε αποκλειστικό του δημοσίευμα.

Το υφιστάμενο πρόγραμμα δανεισμού, που ήδη έχει παραταθεί κατά δύο μήνες, ολοκληρώνεται στα τέλη Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με το Reuters, η Αθήνα προσδοκούσε την αντικατάστασή του με μια Πιστωτική Γραμμή Ενισχυμένων Προϋποθέσεων(ECCL) από το ταμείο διάσωσης της Ευρωζώνης, την οποία όμως δεν θα χρησιμοποιούσε ποτέ.

«Θα πρέπει να υπάρξει παράταση πέραν του Φεβρουαρίου. Είναι αναπόφευκτο», τόνισε αξιωματούχος της Ευρωζώνης. Σύμφωνα με τον ίδιο, η παράταση «θα μπορούσε να είναι κατά έξι μήνες».

Για να παραταθεί το πρόγραμμα, θα πρέπει να υποβληθεί σχετικό αίτημα από τη νέα ελληνική κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.
Nαυτεμπορική