Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Έκαψαν πλακάτ με το "Je Suis Charlie"

Σύροι έβαλαν φωτιά και έκαψαν σήμερα ένα πλακάτ με το σύνθημα «Είμαι κι εγώ Σαρλί» σε μια συνοικία της πόλης Χαλέπι (βόρεια) που... ελέγχουν οι αντάρτες, υποστηρίζοντας ότι η εφημερίδα Σαρλί Εμπντό αναζωπυρώνει την εχθρότητα των μουσουλμάνων προς τις χώρες της Δύσης, σύμφωνα με έναν ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Δεκάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στη συνοικία Σαλαχεντίν, στη νοτιοδυτική πλευρά της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Συρίας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το εξώφυλλο της σατιρικής εφημερίδας, ένα σκίτσο που απεικονίζει τον προφήτη Μωάμεθ να δακρύζει.

Το πλήθος κρατούσε σημαίες όπου είχε γράψει τη Σαχάντα (την ομολογία της πίστης).

«Τα αθεϊστικά κράτη έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους με στόχο να προσβάλουν τον προφήτη μας» ανέφερε ένα άλλο πλακάτ.

«Έχουμε βγει στους δρόμους προκειμένου να στηρίξουμε τον προφήτη μας και να διαμαρτυρηθούμε για τα προσβλητικά σκίτσα που διαδίδουν οι δυτικές κυβερνήσεις αδιαφορώντας για τα συναισθήματα των μουσουλμάνων σε ολόκληρο τον κόσμο» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Άμπου Μουντάρ, ένας διαδηλωτής.

«Οι γελοιογραφίες αυτές πυροδοτούν το μίσος των μουσουλμάνων προς αυτές τις κυβερνήσεις και αυτές τις χώρες» προσέθεσε ο ίδιος.

Νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ αναφέρθηκε στη φωτογραφία μιας δημοσιογράφου από τη Συρία, της Ζάινα Ερχαΐμ η οποία κρατούσε ένα πλακάτ, μέσα στα ερείπια του Χαλεπίου, με το σύνθημα «Είμαι και εγώ Σαρλί». Ο Ολάντ τόνισε ότι θεωρεί τη φωτογραφία ένα «σύμβολο αλληλεγγύης» μεταξύ των Γάλλων και των Αράβων κατά της «τρομοκρατίας», κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ινστιτούτο Αραβικού Κόσμου στο Παρίσι.