Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Βασιλακόπουλος:"Το Ευρωμπάσκετ αρχίζει να εκφυλίζεται"

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων θα φιλοξενηθεί στον Βόλο και στην Πορταριά από τις 23/6 ως τις 02/08 και την.... Παρασκευή (16/01) οι διοργανωτές παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, με τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο, να τονίζει ότι ο αθλητισμός είναι πρωτοπόρος για να ξαναφτιαχτεί η ελληνική κοινωνία που περνάει βαθιά κρίση. 

"Ζούμε μια δύσκολη περίοδο. Πολλοί φωνάζουν για κρίση, μνημόνια κλπ. 

Αν η κρίση είναι μόνο οικονομική, γιατί πάντα υπάρχουν καμπύλες στην οικονομική ζωή των χωρών σε επίπεδο κόσμου, θα ξεπεραστεί. Τα μνημόνια είτε θα σκιστούν, είτε θα τελειώσουν, αυτά έρχονται και παρέρχονται. 

Εκείνο που είναι πιο επικίνδυνο απ’ όλα και ο αθλητισμός έχει μπει μπροστά για να το αντιμετωπίσει, είναι το ότι επικρατεί πολυεπίπεδη κρίση. Κρίση αρχών, αξιών, ιδεών, η κοινωνία όλη διαπερνάται απ’ αυτή την κρίση και θα πρέπει όλοι να σταθούμε απέναντι. Ο αθλητισμός είναι πρωτοπόρος σ’ αυτή την προσπάθεια να ξαναφτιάξουμε την κοινωνία μας, η οποία πράγματι έχει χαλάσει. 

Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι να ξεπεράσουμε αυτή την πολυεπίπεδη κρίση και σ’ αυτό συμβάλλει και η συγκεκριμένη διοργάνωση με τη συμμετοχή της Δημοτικής Αρχής και της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σε επίπεδο ανδρών έχει αρχίσει να εκφυλίζεται. 

Πλέον το διοργανώνουν σε τέσσερις χώρες, λες και είναι τέσσερις όμιλοι, στην προκριματική φάση. Κι όλα αυτά γιατί κάποιοι προέταξαν το οικονομικό αποτέλεσμα έναντι του αθλητικού. 

Εμείς είμαστε εδώ για να υπηρετούμε το αθλητικό αποτέλεσμα και όχι το οικονομικό. Δυστυχώς προέταξαν το οικονομικό αποτέλεσμα και γι’ αυτό υποβάθμισαν τη σημασία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος σε επίπεδο ανδρών. Είναι πολύ σημαντικό πως έρχεται να το αντικαταστήσει τώρα η διοργάνωση του Βόλου. 

Έτσι συζητείται σε όλη την Ευρώπη, γιατί θα παρουσιάσουμε τη νέα γενιά, τη νέα φουρνιά, τη νέα σοδιά κι αυτό θα γίνει στο Βόλο, με τη βοήθεια του Δημάρχου και του Περιφερειάρχη. Τηρώ λοιπόν το λόγο που είχα δώσει, όπως και ο Δήμαρχος θα τηρήσει τις δεσμεύσεις του, γιατί πρέπει να βγάλουμε ασπροπρόσωπη την Ελλάδα και την πόλη. 

Είμαι βέβαιος ότι αυτό θα γίνει, γιατί όσες φορές έχουμε συνεργαστεί με ανθρώπους του Βόλου το αποτέλεσμα ήταν θετικό"