Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Τι λένε τα ξένα Μέσα και εφημερίδες για τις εκλογές

Το παγκόσμιο ενδιαφέρον κερδίζουν οι ελληνικές εκλογές με τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης να κάνουν εκτενή ρεπορτάζ και τους δημοσιογράφους να επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στον.... τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα μπορεί να επηρεάσει το οικονομικό «γίγνεσθαι» της ευρωζώνης.

Ο συντάκτης της Ιταλικής εφημερίδας «La Stampa» αναφέρει «Πολιτική αστάθεια και αδύναμη κυβέρνηση, φοβάται η ΕΕ» ενώ ο τίτλος της Ιταλικής εφημερίδας «La Repubblica» κάνει εκτενείς αναφορές στην αιμορραγία των ελληνικών τραπεζών. Χαρακτηριστικός ο τίτλος «Η Ευρώπη με κομμένη την ανάσα εξαιτίας του ΣΥΡΙΖΑ. Κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα ο συμβιβασμός για το χρέος».

Στο Γερμανικό Der Spiegel o διευθυντής του βελγικού think tank, Ceps, Ντάνιελ Γκρος αναφέρει πως «Κανείς – ούτε η Ευρώπη, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ – θέλει να δει την Ελλάδα εκτός ευρώ». Με τίτλο «Ο τελευταίος σταθμός της ελληνικής άρχουσας τάξης» τιτλοφορεί ο Independent! Ενώ το αμερικανικό δίκτυο CNBC αναφέρει πως «Εάν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν δύο μονοπάτια για ένα πιθανό Grexit, το ένα βασίζεται στο δημοσιονομικό έλλειμμα και το άλλο σε μία αποτυχία επαναδιαπραγμάτευσης χρέους και στις δύο περιπτώσεις ο κίνδυνος για την ευρωζώνη είναι πλέον πολύ περιορισμένος»

Τέλος η Washington Post σημειώνει «Η Ελλάδα πάει στις κάλπες και η Ευρώπη κρατάει την ανάσα της».