Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Διακόσιοι ιταλοί Αριστεροί έρχονται στην Αθήνα για τις εκλογές

Συνέντευξη Τύπου σε αίθουσα της ιταλικής Βουλής έδωσαν σήμερα το πρωί ιταλοί πολιτικοί της Αριστεράς, της Κεντροαριστεράς και διανοούμενοι για να παρουσιάσουν την... έκκληση υποστήριξης στον ΣΥΡΙΖΑ υπό το τίτλο «Αν αλλάξει η Ελλάδα αλλάζει η Ευρώπη».

Μετάβαση οργανώθηκε εξάλλου στην Αθήνα περισσότερων από 200 εκπροσώπων της ιταλικής Αριστεράς, αλλά -όπως τονίστηκε- και απλών πολιτών, με την «Ταξιαρχία Καλημέρα», με σκοπό να παρακολουθήσουν την εκλογική διαδικασία και να εκφράσουν την εγγύτητά τους στο σημερινό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στη συνέντευξη Τύπου πήραν τον λόγο, μεταξύ των άλλων, το ιστορικό στέλεχος της ιταλικής Αριστεράς, συγγραφέας και δημοσιογράφος, Λουτσιάνα Καστελίνα, ο επικεφαλής του κόμματος Αριστερά και Ελευθερία Νίκι Βέντολα, οι Στέφανο Φασίνα και Πίπο Τσιβάτι (στελέχη της αριστερής πτέρυγας του Δημοκρατικού Κόμματος του πρωθυπουργού Μ. Ρέντσι) και ο Πάολο Φερέρο, γραμματέας του κόμματος της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης.

«Μετά από τόσα χρόνια, κατεβαίνω στην Αθήνα για κάτι το ευχάριστο, για να εκφράσω την αλληλεγγύη μου και την υποστήριξή μου στην πορεία νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, σε ένα κόμμα που κατάφερε να σταθεί αποτελεσματικά στο πλευρό του ελληνικού λαού, να ανοίξει διάλογο με την κοινωνία», δήλωσε η Λουτσιάνα Καστελίνα.

«Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι λαϊκιστής, εκπροσωπεί την πραγματική εναλλακτική για την διακυβέρνηση της Ελλάδας, για να δοθεί μια ευρύτερη ευκαιρία, στην Ευρώπη των ελευθεριών και των κοινωνικών δικαιωμάτων», σημείωσε ο Νίκι Βέντολα.

Σύμφωνα με τον βουλευτή του «Δημοκρατικού Κόμματος» Στέφανο Φασίνα, «στις 25 Ιανουαρίου διακυβεύεται η ίδια η Δημοκρατία, αφού είναι απαράδεκτη η όποια έξωθεν παρέμβαση στις ελληνικές εκλογές». Ο δε κοινωνιολόγος Μάρκο Ρεβέλι σε μήνυμά του υπογράμμισε ότι «η λέξη Δημοκρατία επιστρέφει στην κοιτίδα της και η Ελλάδα μάς διδάσκει ότι κανείς δεν μπορεί να σωθεί, όταν μένει απομονωμένος».

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ στην συνέντευξη Τύπου πήρε τον λόγο ο Αργύρης Παναγόπουλος, ο οποίος τόνισε πως «η Ελλάδα θα εκλέξει ελεύθερα τη νέα της κυβέρνηση» και ότι «πρέπει να γίνει σαφές σε όλους ότι δεν τίθενται περιορισμοί στη Δημοκρατία».