Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Απελευθερώθηκαν οι δυο Ιταλίδες που είχαν απαχθεί στη Συρία

H ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε απόψε ότι οι δύο νεαρές Ιταλίδες, που εργάζονταν για μία ανθρωπιστική οργάνωση και... είχαν απαχθεί στις αρχές Αυγούστου στη Συρία, αφέθηκαν ελεύθερες.

«Η Γκρέτα Ραμέλι και η Βανέσα Μαρτσούλο είναι ελεύθερες, θα επιστρέψουν σύντομα στην Ιταλία» ήταν το μήνυμα που ανήρτησε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter. 

Η ιταλική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει την 6η Αυγούστου την εξαφάνιση και απαγωγή των δύο νεαρών γυναικών, 20 και 21 ετών, που κατάγονται από τη Λομβαρδία (βόρεια), οι οποίες είναι ιδρυτικά μέλη της οργάνωσης αρωγής Horriaty, η οποία δραστηριοποιείται στους τομείς της διανομής νερού και προσφοράς ιατρικής βοήθειας. 

Οι Ιταλίδες είχαν απαχθεί σε ένα χωριό κοντά στο Χαλέπι, στη βόρεια Συρία.

Στα τέλη Δεκεμβρίου είχαν εμφανιστεί σε ένα βίντεο που είχε μαγνητοσκοπηθεί μερικές εβδομάδες νωρίτερα, ντυμένες με μαύρες κελεμπίες και μαντίλες.

Οι κοπέλες κάθονταν μπροστά σε έναν λευκό τοίχο και αφού γνωστοποίησαν ποιες ήταν, η μία εξ αυτών είχε καλέσει την ιταλική κυβέρνηση να τις βοηθήσει για να επιστρέψουν στα σπίτια τους πριν από τα Χριστούγεννα.

Το βίντεο, διάρκειας 23 δευτερολέπτων δεν είχε επιτρέψει να αναγνωριστεί η οργάνωση που είχε αιχμαλωτίσει τις 20χρονες Ιταλίδες, ενώ κανείς άλλος δεν είχε εμφανιστεί στο μαγνητοσκοπημένο αυτό υλικό, που είχε αναρτηθεί στον ιστότοπο YouTube υπό τον τίτλο «Το Μέτωπο Αλ Νόσρα κρατά αιχμάλωτες δύο Ιταλίδες εξαιτίας της συμμετοχής της κυβέρνησής τους στο διεθνή συνασπισμό» που πολεμά εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος διεξάγοντας κυρίως αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ και στη Συρία.