Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Πώς θα πάρετε πρωτεΐνη χωρίς να φάτε κρέας

Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη, την οικοδόμηση των μυών, το ανοσοποιητικό σύστημα, την καρδιά και την αναπνευστική λειτουργία.

Η φυτική πρωτεΐνη... λοιπόν έχει λιγότερες θερμίδες και λίπος από τη ζωική. Καλό είναι λοιπόν να γνωρίζετε ποιες τροφές θα σας δώσουν αρκετή φυτική πρωτεΐνη για να μην έχει πρόβλημα ο οργανισμός σας, ειδικώς σε αυτούς που για κάποιο λόγο δεν τρώνε κρέας.

Φακές: Μία κούπα φακές, εκτός από πολύ σίδηρο, περιέχει και 18 γραμμάρια πρωτεΐνης, όσα δηλαδή θα βρείτε και σε μια μπριζόλα 200 γραμμαρίων.

Γιαούρτι: Το πλήρες γιαούρτι περιέχει 11-17 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά ατομική συσκευασία (1 κεσεδάκι).

Τόφου: Μισή κούπα τόφου από σόγια περιέχει πάνω από 10 γραμμάρια πρωτεΐνης.

Σπανάκι: Μία κούπα από βρασμένο σπανάκι περιέχει τουλάχιστον 5 γραμμάρια φυτικής πρωτεΐνης, ενώ είναι και μια τροφή πλούσια σε ασβέστιο και σίδηρο.

Ξηροί καρποί: Τα αμύγδαλα, τα καρύδια, τα φιστίκια και άλλοι ξηροί καρποί είναι καλή πηγή μη-ζωικής πρωτεΐνης. Τα 30 γραμμάρια ψημένων ξηρών καρπών περιέχουν 7 γραμμάρια πρωτεΐνης.