Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Πλήρως κατεστραμμένη η ανατολική πλευρά του απελευθερωμένου Κομπάνι

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι οι τζιχαντιστές έχουν εκδιωχθεί από το 90% του Κομπάνι.

Η συριακή πόλη του Κομπάνι..., που απελευθερώθηκε από τους κουρδικές δυνάμεις ύστερα από σφοδρές μάχες εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, έχει υποστεί σοβαρότατες ζημιές.

Στην ανατολική πλευρά της πόλη, οι δρόμοι που πλέον ελέγχονται από τους Κούρδους πολιτοφύλακες των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), δεν είναι παρά ένας σωρός ερειπίων, ισοπεδωμένων και έρημων κτιρίων, μάρτυρες της σφοδρότητας των συγκρούσεων και των αεροπορικών επιδρομών του υπό τις ΗΠΑ διεθνούς συνασπισμού.

Σε οδικές αρτηρίες, ομάδες κούρδων μαχητών χαιρέτησαν την παρουσία δημοσιογράφων πυροβολώντας στον αέρα και κάνοντας το σήμα της νίκης.

Ηρεμία επικρατούσε σε όλες τις πλευρές της πόλης που επισκέφθηκε η ομάδα του Γαλλικού Πρακτορείου, οι περισσότερες από τις οποίες ήταν έρημες.

Από την έναρξη της επιχείρησης των τζιχαντιστών στο Κομπάνι και την περιφέρειά του, σχεδόν 200.00 σύροι πολίτες, η πλειονότητα των οποίων είναι Κούρδοι, διέσχισαν τα σύνορα για να καταφύγουν στην Τουρκία, μόλις μερικά χιλιόμετρα από την κουρδική πόλη.

Παράλληλα σήμερα ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ και οι εταίροι τους στον διεθνή συνασπισμό προχώρησαν σε 13 αεροπορικές επιδρομές κοντά στο Κομπάνι τις τελευταίες 24 ώρες, καθώς συνεχίζονται οι αεροπορικές επιχειρήσεις για την εκδίωξη και των τελευταίων τζιχαντιστικών δυνάμεων του ΙΚ από την πόλη.

Οι επιδρομές γύρω από το Κομπάνι έπληξαν 12 μονάδες μαχητών του ΙΚ, ένα όχημα, κατέστρεψαν εννέα θέσεις μάχης, μια στρατιωτική βάση και τρία κτίρια.

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι οι τζιχαντιστές έχουν εκδιωχθεί από το 90% του Κομπάνι.

Οι έξι αεροπορικές επιδρομές στο βόρειο Ιράκ, όπου η εξτρεμιστική ισλαμιστική οργάνωση έχει καταλάβει σημαντικά εδάφη, έπληξαν μονάδες μαχητών του ΙΚ, ένα σημείο ελέγχου, έξι κτίρια και έξι κοντέινερ στις περιοχές Ασαντ, Κιρκούκ, Μοσούλη και Σιντζάρ.