Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Περίπου 700 Τούρκοι πολίτες εντάχθηκαν στην ISIS

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας περίπου 700 πολίτες έχουν... ενταχθεί στις τάξεις των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και θεωρούνται απειλή για το κράτος εάν επιστρέψουν στη χώρα.

Όπως δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου εκτιμούν ότι "υπάρχουν 500 ως 700 Τούρκοι οι οποίοι έχουν ενταχθεί στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους. Η κύρια ανησυχία σχετικά με τους ξένους μαχητές είναι η ακόλουθη: Τι θα συμβεί όταν επιστρέψουν στα σπίτια τους; Συμμεριζόμαστε αυτή την ανησυχία".

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε επίσης πως η χώρα του απαγόρευσε την είσοδο στο έδαφός της περίπου 7.250 προσώπων ύποπτων ότι ήθελαν να μεταβούν στη Συρία και πως απελάθηκαν 1.160 μαθητευόμενοι τζιχαντιστές.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας υποστήριξε και πάλι πως η χώρα του έχει υιοθετήσει "δρακόντεια μέτρα" για να ελέγξει τα 900 χλμ. των συνόρων της με τη Συρία.

Ωστόσο "εξακολουθεί να είναι δυνατό να βρει κανείς κάποιο πέρασμα", πρόσθεσε.

Ο Τσαβούσογλου υποστήριξε επίσης ότι το Ισλαμικό Κράτος, είναι "μια ανελέητη τρομοκρατική οργάνωση η οποία δεν έχει καμιά σχέση με το ισλάμ". Επισήμανε επίσης ότι η Τουρκία είναι ένας από τους κύριους στόχους της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

"Μια χώρα που μιλάει έτσι γίνεται ασφαλώς στόχος της τρομοκρατίας. Οφείλουμε συνεπώς να είμαστε προσεκτικοί και να λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα", υπογράμμισε