Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Καταγγελίες φαντάρων για τριτοκοσμικές συνθήκες στο 164 ΤΕ Σάμου ‏- Τι δεν είδε ο ΥΕΘΑ Ν.Δένδιας στην επίσκεψη του!

Διαβάστε την ανακοίνωση της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων: "Σύμφωνα με... την αρθρογραφία «Ολοκληρώθηκε η περιοδεία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια σε Επιτηρητικά Φυλάκια (ΕΦ) της... Περιοχή Ευθύνης της 79 Ανωτέρας Διοικήσεως Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΑΔΤΕ) στη Σάμο και στο Αγαθονήσι. Ο κ. Δένδιας συνοδευόμενος από τον Διοικητή της 79 ΑΔΤΕ Ταξίαρχο Χαράλαμπο Λαλούση επισκέφθηκε τα στρατιωτικά φυλάκια Ψιλής Άμμου (στη Σάμο) και Αγαθονησίου, όπου ενημερώθηκε για το έργο και την αποστολή τους. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το στρατιωτικό προσωπικό σχετικά με την αποστολή τους, όπως και με τους έφεδρους οπλίτες που υπηρετούν εκεί, διαπιστώνοντας το υψηλό ηθικό τους και το άρτιο επίπεδο της εκπαιδεύσεώς τους».

Ας αφήσουμε στην άκρη τις προεκλογικές ανάγκες των δημοσίων σχέσεων του πολιτικού της ΝΔ και ΥΕΘΑ Ν.Δένδια και ας δούμε το πραγματικά συμβαίνει στην Σάμο, ένα νησί γεμάτο μαύρα στρατόπεδα, όπου συχνά οι συνάδελφοι φαντάροι καταγγέλλουν τις άθλιες συνθήκες που βιώνουν.


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 164 ΤΕ ΣΑΜΟΥ 

«Από τότε που ήρθαμε στη μονάδα και οι 2 θάλαμοι που φιλοξενούν τους στρατιώτες δεν έχουν θέρμανση. Οι θερμοκρασίες έφτασαν να είναι πολικές με -5 βαθμούς στη σκοπιά και εμείς δεν είχαμε στο θάλαμο air condition το οποίο όπως μας είπε ο τεχνικός που ήρθε να το δει είναι χαλασμένο.

Μετά από συνεχείς διαμαρτυρίες μας ο διοικητής μας είπε να χρησιμοποιούμε κουβέρτες και ότι θα μπορούσαμε να είχαμε άσκηση στα χιόνια.

Φαντάροι αρρωσταίνουν καθημερινά και δεν μπορούμε να κοιμηθούμε γιατί τρέμουν σαν τα ψάρια.

Οι τουαλέτες έχουν 3 ντουζιέρες και 3 τουαλέτες και λειτουργεί μόνο μια ντουζιέρα και μια τουαλέτα. Επίσης είναι εξωτερικές και όποιος πάει να κάνει μπάνιο παγώνει με κίνδυνο να πάθει πνευμόνια όταν επιστρέφει σε ένα θάλαμο που δεν έχει ζεσταθεί πότε.

Επίσης το ζεστό νερό είναι σπάνιο καθώς ο θερμοσίφωνας μόνιμα ρίχνει τις ασφάλειες στο κτίριο. Όλα αυτά στο έτος 2015 στη χώρα μας οι στρατεύσιμοι υποφέρουν με αυτό το τρόπο.

Η μονάδα έχει πάνω από 50 φαντάρους και έχουν μείνει μόνο 10 να κάνουν υπηρεσίες μέσα στα γκρουπ Χριστουγέννων καθώς οι υπόλοιποι έχουν φύγει με βυσματικές αποσπάσει.

Η κατάσταση είναι αφόρητη δεν θέλουμε πολλά ένα ζεστό θάλαμο που να μπορούμε να κοιμηθούμε και ένα ζεστό πιάτο φαγητό».

Τώρα πλέον ο ΥΕΘΑ Ν.Δένδιας και ο ΑΓΕΣ Σαμαράς δε μπορούν να πουν ότι δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει στην Σάμο. Είναι υποχρέωση τους να παρέμβουν και να δώσουν λύσεις.


ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ