Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Μέτρα για τον Έμπολα στα λιμάνια της χώρας μας

Νέες, επικαιροποιημένες οδηγίες για την ενίσχυση του επιπέδου ετοιμότητας των λιμανιών της χώρας σε ενδεχόμενη είσοδο ύποπτου περιστατικού αιμορραγικού πυρετού Έμπολα, έδωσε ...στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας.

Η επικαιροποιημένη εγκύκλιος για την ενίσχυση των μέτρων πρόληψης, ετοιμότητας και ασφάλειας, αναρτήθηκε σήμερα στα μεγάλα λιμάνια της χώρας, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη η εκπαίδευση του αρμόδιου Υγειονομικού και λοιπού προσωπικού που στελεχώνει τα Υγειονομεία των Λιμένων και τις άλλες υπηρεσίες υποδοχής (λιμεναρχεία, αεροϋγειονομεία κλπ.).

Η γενική γραμματεία Δημόσιας Υγείας επισημαίνει ότι ο χρόνος ταξιδιού από την αναχώρηση από τις «μολυσμένες» περιοχές, και συγκεκριμένα από το λιμάνι Conakry της Γουινέας έως την άφιξη του πλοίου σε ελληνικό λιμάνι εκτιμάται σε δέκα ημέρες.

Με δεδομένο ότι ο χρόνος επώασης του ιού Έμπολα είναι 2 έως 21 ημέρες, θεωρείται πολύ πιθανό το ενδεχόμενο εισαγωγής στην Ελλάδα κρούσματος αιμορραγικού πυρετού μέσω πλοίου που κατέπλευσε από τις πληγείσες περιοχές. Μάλιστα δίδεται αρμοδίως και η ιστοσελίδα μέσω της οποίας υπολογίζεται ο χρόνος ταξιδιού κάθε πλοίου (http://www.searates.com/reference/portdistance/)



Επιπλέον, δίνονται σαφείς οδηγίες σχετικά με τις συνθήκες και προϋποθέσεις διαχείρισης ύποπτου περιστατικού εν πλώ, τις διαδικασίες «ιχνηλάτησης» των επαφών του με άλλους επιβάτες, ή πλήρωμα όπως και οδηγίες σχετικά με τη διαδικασία προσωρινής απομόνωσης και μεταφοράς του ύποπτου περιστατικού.