Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Η συναρπαστική ζωή του συνιδρυτή του Twitter

Το Twitter το γνωρίζουν πολλοί. Συγκεκριμένα 270 εκατομμύρια χρήστες σε όλον τον κόσμο.

Το πιο πιθανό είναι όμως.... οι περισσότεροι από αυτούς να μη γνωρίζουν τον Jack Dorsey, τον άνθρωπο που «κρύβεται» πίσω από ένα από τα πιο δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο.

Ο Jack Dorsey είναι ο άνθρωπος που έστειλε το πρώτο «τιτίβισμα» στο Διαδίκτυο.

Μαζί με τους Biz Stone και Evan Williams δημιούργησε μία από τις πιο γνωστές πλατφόρμες του κόσμου το 2006.

Από τότε ο ίδιος προχώρησε σε ένα νέο εγχείρημα και εργάστηκε στο startup Square, αναφέρει δημοσίευμα του Business Insider.

Έγινε δισεκατομμυριούχος το 2012 και η περιουσία του σήμερα ανέρχεται στα 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια. Μπορεί να μην είναι ο πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου, όμως έχει καταφέρει να ζει μια ζωή υπερπολυτελείας.

Γεννήθηκε στο St. Louis στις 19 Νοεμβρίου του 1976.


Ένα πρόβλημα ομιλίας, όταν ήταν παιδί, τον ανάγκασε να περάσει μεγάλο μέρος της παιδικής του ηλικίας στο σπίτι, παίζοντας με υπολογιστές και ακούγοντας το σαρωτή της αστυνομίας των γονιών του. Η εμμονή του με τη συσκευή αυτή αποτέλεσε την έμπνευση για τη δημιουργία του Twitter.


Ο Dorsey ξεκίνησε να ασχολείται με τον προγραμματισμό ενώ ήταν ακόμη μαθητής. Στην ηλικία των 15 ετών έγραψε το λογισμικό αποστολής που εξακολουθεί να χρησιμοποιείται από ορισμένες εταιρείες ταξί.

Όταν δεν επισκεπτόταν καταστήματα ηλεκτρονικών, διηύθυνε ένα φανταστικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου με τους φίλους του, ενώ του άρεσε να πηγαίνει και σε συναυλίες πανκ.

Όπως πολλοί ακόμη δισεκατομμυριούχοι συνάδελφοί του (Zuckerberg, Gates) δεν αποφοίτησε ποτέ από το πανεπιστήμιο. Είχε γίνει δεκτός από το τμήμα Επιστημών και Τεχνολογίας του πανεπιστημίου του Μισούρι και έκανε μεταγραφή στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, ωστόσο δε συνέχισε τις σπουδές του.


Το 2000 κατασκεύασε ένα απλό πρωτότυπο, που του επέτρεπε να ενημερώνει τους φίλους του για τη ζωή του μέσω BlackBerry και μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Φάνηκε όμως ότι δεν ενδιαφέρθηκαν πολλοί γι’ αυτό και έτσι εγκατέλειψε την ιδέα.

Βρήκε δουλειά στην εταιρεία Odeo, όπου γνώρισε τους μελλοντικούς συνεργάτες του.

Όταν η Odeo κατέρρευσε το 2006, ο Dorsey καταπιάστηκε ξανά με την ιδέα του και κάπως έτσι γεννήθηκε το Twitter.

Μαζί με τους συνεργάτες του αγόρασαν το domain name του Twitter έναντι 7.000 δολαρίων περίπου, με τον Dorsey να αναλαμβάνει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.


Το 2011 πήρε συνέντευξη από τον αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, όμως η πορεία του «εκτός» Twitter είχε αρχίσει ήδη να διαγράφεται. Ο Williams ανέλαβε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και ο Dorsey μεταπήδησε στη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του Twitter.

Ξεκίνησε αμέσως να ασχολείται και με νέα εγχειρήματα. Επένδυσε στο Foursquare και λάνσαρε τη startup εταιρεία Square.


Το Νοέμβριο του 2013 το Twitter μπήκε στο χρηματιστήριο και μέσα σε λίγες ώρες ο Dorsey είχε γίνει δισεκατομμυριούχος.

Παρότι εργάζεται ακόμη για τη Square, δηλώνει ότι μια μέρα ονειρεύεται να υπηρετήσει ως δήμαρχος της Νέας Υόρκης.

Μερικά από τα πιο αγαπημένα του αντικείμενα είναι μια κιθάρα, ένα ποδήλατο και ένας πίνακας της Ούμα Θέρμαν.

Το πρώτο του αυτοκίνητο ήταν μια BMW 3, παρότι όπως ισχυρίζεται εξακολουθεί να παίρνει το λεωφορείο για τις μετακινήσεις του.

Ο Dorsey δεν έχει γραφείο και εργάζεται μέσα από ένα iPad, ενώ έχει και άδεια μασέρ.