Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Ντεμπούτο στο Παρίσι για το νέο Kia Sorento

Η Kia αποκάλυψε τις πρώτες εικόνες του νέου Sorento, το οποίο απέκτησε ένα δυναμικότερο στιλ και ποιοτικότερα χαρακτηριστικά, σε σχέση με την προηγούμενη γενιά του.

Το νέο Kia Sorento θα κάνει ....επίσημη πρεμιέρα στο Σαλόνι του Παρισιού στις 2 Οκτωβρίου, γι αυτό και η κορεάτικη εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα στοιχεία και εικόνες του νέου της μεγάλου SUV.


Ειδικότερα, το νέο Sorento είναι «αναβαθμισμένο» αισθητικά σε σχέση με τον προκάτοχό του, αφού η μεγάλη τραπεζοειδής μάσκα μπροστά με τους στενόμακρους προβολείς και τα φώτα ημέρας LED έδωσαν στο στιλ του νέου μοντέλου τον «αέρα» του σύγχρονου crossover. Παράλληλα, οι προβολείς ομίχλης είναι ευμεγέθεις και τετραγωνισμένοι, ενώ έχουν ενσωματωθεί χαμηλά στον μπροστινό προφυλακτήρα, προσδίδοντας ένα σπορτίφ μοτίβο στο νέο SUV. Όσον αφορά εν γένει τη σχεδίαση του νέου crossover, βλέπουμε πιο χυτές γραμμές στο αμάξωμα σε σχέση με το παρελθόν, οι οποίες «σβήνουν» απαλά πηγαίνοντας προς τα πίσω, εκφράζοντας έτσι τη νέα «γλυπτική» σχεδίαση της εταιρείας. Επιπλέον, οι διαστάσεις του εν λόγω SUV είναι 4.780 χιλστ. μήκος 1.685 χλστ. ύψος, ενώ το μεταξόνιο του είναι 2.780 χλστ., αυξημένο κατά 80 χλστ., αναφορικά με την προηγούμενη γενιά του Sorento.

Ως προς το εσωτερικό ακόμα δεν έχουν δημοσιοποιηθεί εικόνες, -πλην ενός σκίτσου- όμως η εταιρεία επισημαίνει ότι υπάρχει αισθητή αναβάθμιση της καμπίνας του νέου Sorento σε σχέση με παλιά και έχουν χρησιμοποιηθεί πιο ποιοτικά υλικά.

Τέλος, σε μηχανικό επίπεδο θα υπάρξουν πολλές επιλογές κινητήρων, μεταξύ αυτών αναμένουμε έναν 2,4 λτ. βενζίνης και έναν V6 3,3 λτ., ενώ στις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις θα υπάρχουν 2λιτρα και 2,2 λτ. μοτέρ. Επίσης δεν αποκλείεται στην Ευρώπη να δούμε και μικρότερου κυβισμού κινητήρες, όπως και υβριδικές version του νέου Sorento. Όσον αφορά το λανσάρισμά του νέου Kia Sorento, το προσεχές διάστημα θα ξεκινήσει από την ανατολική αγορά και λίγο αργότερα αναμένεται να φθάσει και στη Γηραιά Ήπειρο.




Πηγή: autotriti.gr