Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Πως είχαν φανταστεί το μέλλον οι άνθρωποι του προηγούμενου αιώνα;

Σήμερα αν μας λέγαν να φανταστούμε τον κόσμο στα επόμενα 100 χρόνια θα μας ήταν σχετικά εύκολο με λίγη φαντασία να δώσουμε κάποιες εικόνες....
Καθόλου όμως εύκολο για τους ανθρώπους του περασμένου αιώνα καθώς  η τεχνολογία δεν είχε αναπτυχθεί τόσο όσο σήμερα.

Αυτό είναι αρκετά εμφανές με την ανακάλυψη μιας συλλογής από φουτουριστικά σχέδια μεγάλης ιστορικής αξίας του Jean-Marc Côté, μεταξύ άλλων Γάλλων καλλιτεχνών, που σχεδιάστηκαν μεταξύ 1899 και 1910, υπό τον τίτλο "Γαλλία το 2000" Πολλές από τις εικόνες που συνθέτουν τη συλλογή προέρχονταν από ένα σημαντικό γεγονός του περασμένου αιώνα: η έκθεση του Παρισιού του 1900, την οποία παρακολούθησαν αρκετοί καλλιτέχνες οι οποίοι, υπό την επίδραση της άφιξης μιας νέας εποχής, εξέφρασαν την άποψή τους για το πως θα είναι το μέλλον.

Τα σχέδια έχουν στιγμές μεγάλης φαντασίας, αλλά και μια διεισδυτική ματιά στο μέλλον  

Ανάμεσα στα έργα, βλέπεις σχέδια, όπως: ο άνθρωπος προσπαθεί να κατακτήσει το διάστημα, θαλάσσιος κόσμος,  η ιδέα της πτήσης και μεταφοράς για καθημερινή χρήση (μέσα μαζικής μεταφοράς, αστυνομία, πυροσβεστική, κλπ) και μηχανικές εφευρέσεις που μειώνουν την χειρωνακτική εργασία.

Παρακάτω είναι μερικά από τα 87 σχέδια: