Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Μειώθηκαν κι άλλο οι τιμές στην Ισπανία

Η μείωση των τιμών στην ισπανική οικονομία έγινε πιο έντονη τον Αύγουστο, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας και ....δημοσιεύει η εφημερίδα Wall Street Journal.

Το επίπεδο των τιμών μειώθηκε τον Αύγουστο κατά 0,5% – πρόκειται για τη μεγαλύτερη μείωση από πέρυσι τον Οκτώβριο, όταν εμφανίσθηκε για πρώτη φορά το φαινόμενο του αποπληθωρισμού στη χώρα. Τον Ιούλιο, το επίπεδο των τιμών κατέγραψε μείωση 0,3% μετά από λίγους μήνες μικρών αυξήσεων. Η στατιστική υπηρεσία ανέφερε ότι η μείωση των τιμών προήλθε κυρίως από τη μείωση των τιμών των καυσίμων.

Η Ισπανία άρχισε να ανακάμπτει το περασμένο καλοκαίρι, μετά από δύο χρόνια ύφεσης και τα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία έδειξαν ότι στο δεύτερο τρίμηνο του έτους σημείωσε έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς αύξησης του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ) στην Ευρωζώνη (0,6% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο και 1,2% σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2013).

Οι οικονομολόγοι, ωστόσο, ανησυχούν ότι η μείωση των τιμών και των μισθών στην Ισπανία και αλλού στην Ευρωζώνη θα περιορίσει τις προοπτικές της ανάκαμψης, καθώς θα αυξήσει το κόστος αποπληρωμής των δανείων για τους οφειλέτες. Η ανάπτυξη της ισπανικής οικονομίας ενισχύθηκε από την ιδιωτική κατανάλωση που αυξήθηκε κατά 2,4% στο δεύτερο τρίμηνο, ενώ οι επενδύσεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό αυξήθηκαν επίσης, μία ένδειξη ανάκαμψης της βιομηχανίας της χώρας.

Οι εξαγωγές της Ισπανίας αυξήθηκαν με βραδύτερο ρυθμό από τις εισαγωγές για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο.