Επικοινωνήστε μαζί μας.

Στείλτε μας φωτογραφίας, ειδήσεις , αξιόλογες προτάσεις, προβλήματα στη γειτονιά σας, ανοιχτές επιστολές.... Τώρα έχεις το δικό σου βήμα. Η φωνή σου ακούγεται!
prothselida@gmail.com

fb pop

Ένα τεράστιο SOS που σχημάτισαν στην άμμο τους έσωσε

Δεν πρόκειται για ταινία. Πέντε άνθρωποι που ναυάγησαν στα ανοικτά της Αυστραλίας, σε ένα πολύ μικρό νησάκι, κατάφεραν να σωθούν, γράφοντας ένα τεράστιο SOS στην άμμο!

Με αυτόν το τρόπο... τα ελικόπτερα των αρχών που τους έψαχναν κατόρθωσαν να τους εντοπίσουν και τελικά να τους διασώσουν.

Οι τρεις άνδρες και οι δύο γυναίκες όταν έσπασε η άγκυρα στα ανοιχτά των ακτών του Queensland δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν

Οι διασώστες άρχισαν να αγχώνονται όταν το σκάφος βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε μεγάλη απόσταση, χωρίς όμως να υπάρχουν στοιχεία για την τύχη των επιβαινόντων.


Τρεις ώρες αργότερα οι διασώστες είδαν από ψηλά το μήνυμα SOS στο κοντινό νησάκι Wigton , όπου οι επιβάτες του σκάφους είχε αρχικά αγκυροβολημένο σκάφος τους.

Οι τρεις άνδρες ηλικίας 20, 28 και 69 ετών υπέστησαν ελαφρά τραύματα όταν το 15 μέτρων σκάφος τους χτύπησε στο Trogolby Reef.
 

Η ναυαγός Lyn Forbes-Smith μιλώντας για την περιπέτειά της ανέφερε: «Είχαμε συμβιβαστεί με την ιδέα πως θα περνούσαμε το βράδυ εκεί, χωρίς νερό, φαγητό, αντηλιακό, ούτε καν καπέλα», λέει. Κινητά τηλέφωνα και όλα τους τα πράγματα, «έφυγαν» μαζί με τη βάρκα» και πρόσθεσε «Δεν είχαμε άλλη επιλογή, παρά να γράψουμε το μήνυμα και να περιμένουμε τη διάσωση, ελπίζοντας πως οι δικοί μας θα ειδοποιούσαν τις αρχές».


Οι ομάδα διάσωσης πιστεύει ότι το σκάφος έχασε τον έλεγχο λόγω των ισχυρών ανέμων που προκάλεσε ο κυκλώνας Ιτα.

Πηγή: Daily Mail